TREKKES: 
- Filmen vil ikke bli vist mer på TV i den nåværende versjonen, sier pressevakt Øystein Syrstad i Tine om reklamefilmen som dette bildet er hentet fra.
TREKKES: - Filmen vil ikke bli vist mer på TV i den nåværende versjonen, sier pressevakt Øystein Syrstad i Tine om reklamefilmen som dette bildet er hentet fra.Vis mer

Tine trekker reklamevideo med kjent innvandringsmotstander

Lynrask reaksjon fra meierigiganten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få minutter etter Dagbladet skrev at den profilerte innvandringsmotstanderen Jan Høeg (89) fronter Tines nye reklamevideo for kulturmelk, var Tines pressevakt Øystein Syrstad på tråden med enda en nyhet:

Meierigiganten trekker nå reklamen med Høeg, som er pressetalsmann og nestformann i Folkebevegelsen mot innvandring (FMI).

Beklager sterkt
- Tine beklager naturligvis sterkt at det i en av våre reklamefilmer blir brukt en skuespiller som er tilknyttet en organisasjon som ikke er forenlig med våre verdier. Sammen med reklamebyrået Try har vi gjort en for dårlig jobb med å sjekke skuespillerne, sier Syrstad til Dagbladet.

Videoen hvor Høeg bidrar, avsluttes med strofen «Slike gutter det vil gamle Norge ha».

- Sammen med reklamebyrået Try har vi gjort en for dårlig jobb med å sjekke skuespillerne, sier Syrstad til Dagbladet.

Jobber på spreng
Nå ser det ikke ut til at videoen blir vist flere ganger i beste sendetid på TV.
Etter å ha jobbet på spreng for å utforme et budskap, kunne Syrstad i sju-tida fortelle Dagbladet at Tine nå dropper flere visninger.

- Filmen vil ikke bli vist mer på TV i den nåværende versjonen, sier Syrstad.

Han sier at Tine ikke ønsker å knyttes til slike holdninger som Folkebevegelsen mot innvandring er kjent for.

- Da filmen ble laget, var ikke Tine kjent med bakgrunnen til denne personen, sier Øystein Syrstad.

Svømmer Høeg selv synes ikke det er noe spesielt ved at han selv, som habil svømmer, har fått en hovedrolle i videoen.

Han var ordknapp da Dagbladet ringte tidligere i kveld, men reagerte da han ble spurt om han hadde gjort filmmakerne oppmerksomme på hans tilknytning til FMI.

- Hvorfor i all verdens rike skulle jeg trekke det inn i noe sånt? Nå spør du så dumt at jeg tenker at jeg avslutter praten, sa Jan Høeg før han gjorde nettopp det.

Seks person tilsynelatende godt oppe i årene deltok i videoinnspillingen.

- FOR DÅRLIG: - Sammen med reklamebyrået Try har vi gjort en for dårlig jobb med å sjekke skuespillerne, sier Øystein Syrstad i Tine til Dagbladet. Nå beklager han sterkt.
- FOR DÅRLIG: - Sammen med reklamebyrået Try har vi gjort en for dårlig jobb med å sjekke skuespillerne, sier Øystein Syrstad i Tine til Dagbladet. Nå beklager han sterkt. Vis mer