<strong>UTE:</strong> Tine varsler permitteringer etter at NorgesGruppen har fjernet flere av deres meierivarer fra hyllene da forhandlingene om ny prisavtale gikk i vasken. 
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .
UTE: Tine varsler permitteringer etter at NorgesGruppen har fjernet flere av deres meierivarer fra hyllene da forhandlingene om ny prisavtale gikk i vasken. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX . Vis mer

Tine varsler permitteringer på Jæren

140 ansatte har fått permitteringsvarsel etter avtalebruddet med NorgesGruppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

140 ansatte ved Tines sentrallager i Klepp kommune på Jæren har fått permitteringsvarsel. Bakgrunnen er avtalebruddet mellom Tine og NorgesGruppen.

Partene ble ikke enige om betingelsene for det videre samarbeidet under årets kjedeforhandlinger. Dermed fjernet NorgesGruppen om lag en tredel av Tines varenumre fra Kiwi, Spar, Joker, Bunnpris, Meny og Ultra.

- Vi har sendt ut et generelt permitteringsvarsel for alle våre ansatte og vil se situasjonen an i løpet av de neste 14 dagene, sier meierisjef Sverre Godøy til Aftenbladet.no.

Anslagsvis 40 prosent av Tines produksjon av oster og faste produkter sluses gjennom anlegget, som pakker og produserer om lag 12.000 tonn meieriprodukter for dagligvarebutikker og storhusholdninger. Av dette er 4.000 tonn skivede oster.

Også søsteranlegget i Heimdal i Sør-Trøndelag er rammet av redusert utkjøring av varer til NorgesGruppen, men her skal det foreløpig ikke være aktuelt med permitteringer.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer