- UFORKLARIG: Anita Hølmo, rektor ved Lalm oppvekstsenter, forteller om flere uforklarlige hendelser i barnehagen. Illustrasjonsbilde: lalm.oppvekstsenter.no
- UFORKLARIG: Anita Hølmo, rektor ved Lalm oppvekstsenter, forteller om flere uforklarlige hendelser i barnehagen. Illustrasjonsbilde: lalm.oppvekstsenter.noVis mer

- Ting flyr gjennom lufta

Magneter dukker opp i lufta og smeller i bakken, plast og tre flyr. I går fikk barna i Lalm barnehage snakke ut om de uforklarlige hendelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): For en drøy måned siden begynte merkelige ting å skje i Lalm barnehage.

Magneter dukket plutselig opp i lufta og smalt i gulvet og personalet i barnehagen opplevde det som veldig ubehagelig.

Tekniske ingeniører fra kommunen kom og sjekket om det var magnetiske felter som kunne være årsak til de spesielle hendelsene, men de fant ingenting.

- Smalt i veggen Da tok barnehagen kontakt med prost Paul Skurland i Nord-Gudbrandsdalen, melder NRK. Det har hjulpet og aktiviteten er blitt lavere.

- Sist hendelse var for en uke siden, da var det en magnet smalt i bakken utav ingenting, sier rektor Anita Hølmo til Dagbladet.

- Det er ting som skjer man ikke greier å finne noen logisk forklaring på.

Også eiendomssjefen i Vågå kommune forteller om merkelige ting.

— Vi har opplevd magnetbrikker som flyr gjennom lufta og smeller inn i veggen. Vi kan sitte rundt et langbord så kommer ting flygende gjennom luften og lander rett foran oss, sier Rune Grindstuen, som er eiendomssjef i Vågå kommune til NRK.

- Presten hjalp Anita Hølmo forteller til Dagbladet at ingen personer er kommet til skade og at aktiviteten er størst når barna ikke er tilstede eller er iferd med å gå for dagen.

- Vi har vurdert sikkerheten til barna og funnet den god nok.

- Har du selv noen tanker om hva som skjer?

- Det har jeg, men ønsker ikke å dele dem. Det jeg kan si er at jeg ikke lærte noenting om dette på lærerutdanninga. Forklaringer utover det overlater jeg til andre.

Prost Paul Skurland leste en liturgi som tidligere er brukt i «urolige hus» i barnehagen. Han hadde også med seg kors og bibel. Han har vært innom barnehagen flere ganger i et forsøk på å få en slutt på hendelsene.

- Vi tok kontakt med ham, siden han tidligere har jobbet i Finnmark, der han har erfaring med urolige hus. Vi har opplevd en gradvis reduksjon i disse hendelsene etter at han begynte.

Prost Skurland forteller NRK om hva han har opplevd.

- Det dukker opp ting fra løse lufta og smeller i bakken. Ting dukker opp bak deg og det er veldig mye lyd, sier Skurland til statskanalen.

- Barna snakker ikke Torsdag holdt barnehagen et foreldremøte der de opplyste om hendelsene. Barnehagen ble enig med foreldrene om at barnehagen selv skulle ta opp dette med barna i en samling i går.

Barna fortalte ikke om noen uforklarlige hendelser på samlingsstunden.

- Jeg vet ikke om barna har sett det selv, men det er gjerne sånn at barn ikke snakker om slike ting. Vi åpnet opp for at de kunne snakke så lenge de ville om temaet.

- Har noen tatt kontakt og tilbudt hjelp etter at dette ble kjent?

- Det har ringt to stykker, en i dag og en i går. Vi får se hva vi gjør, om det ikke blir helt borte, sier Hølmo.