Tingretten: - Ikke ulovlig å trykke «like» på Facebook

Ny dom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er ikke ulovlig å trykke «like» på et ærekrenkende utsagn på Facebook. Det har Oslo tingrett slått fast i en fersk dom.

Oslo tingrett måtte ta stilling til spørsmålet etter at grove beskyldninger ble framsatt på en Facebook-side under falskt navn i 2012. Mannen beskyldningene var rettet mot, saksøkte en mann som trykket «liker» på flere av innleggene, skriver Aftenposten.

Tingretten mener det ikke er en medvirkning eller en gjengivelseshandling å trykke «like», men skriver i dommen at saken trolig ville stilt seg annerledes dersom den saksøkte mannen hadde tatt en skjermdump av selve teksten, og selv lagt det ut på sin Facebook-profil eller andre sosiale medier.

Den saksøkte ble frifunnet, og saksøkeren ble dømt til å betale sakskostnader på over 110 000 kroner. Det er ukjent hvem som opprettet Facebook-siden med hetsen.

Dommen fra Oslo tingrett vil bli anket, sier mannens advokat Bjørnar Håland. Han sier han ser det er en forskjell på å «like» og «dele» på Facebook.

- Men vi mener at også det å «like» kan være en ytring, og at man dermed kan være ansvarlig for en ærekrenkelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer