Tingretten avviste gruppesøksmål mot Reitan

Avviste erstatningskrav fra 27 tidligere drivere av Narvesen- og 7-Eleven-kiosker.

AVVISTE GRUPPESØKSMÅL: Gruppesøksmålet mot Reitan Servicehandel, der 27 franchisetakere hadde gått til søksmål med erstatningskrav i forbindelse med en rekke rabatt- og bonusordninger, er avvist av Oslo tingrett. Her er Magnus Reitan, administrerende direktør i Reitan Servicehandel, fotografert i en 7-eleven-kiosk. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
AVVISTE GRUPPESØKSMÅL: Gruppesøksmålet mot Reitan Servicehandel, der 27 franchisetakere hadde gått til søksmål med erstatningskrav i forbindelse med en rekke rabatt- og bonusordninger, er avvist av Oslo tingrett. Her er Magnus Reitan, administrerende direktør i Reitan Servicehandel, fotografert i en 7-eleven-kiosk. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Oslo tingrett har avvist et søksmål om erstatning som 27 tidligere drivere av Narvesen- og 7-Eleven-kiosker har anlagt mot Reitan Servicehandel.

Saksøkerne hadde i flere år drevet kioskene som franchisetakere hos Reitan, og deres erstatningskrav gjaldt en rekke rabatt-, bonus- og tilbakebetalingsordninger som Reitan hadde sikret seg etter forhandlinger med vareleverandørene. Retten har i flere runder bedt om dokumentasjon om det faktiske og rettslige grunnlag for søksmålet.

På bakgrunn av det foreliggende, avsa Oslo tingrett 29. mai en kjennelse om at søksmålet er avvist i henhold til tvistelovens paragraf 35.

Reitans prosessfullmektig er tilkjent sakskostnader på til sammen 375.000 kroner.

(NTB)