Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tingretten kan behandle Krekar-klage i morgen

Dersom den blir levert innen den tid.

OMSTRIDT: Najmuddin Faraj Ahmad, også kjent som mulla Krekar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OMSTRIDT: Najmuddin Faraj Ahmad, også kjent som mulla Krekar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo tingrett vil trolig behandle en klage i mulla Krekar-saken samme dag som de mottar den. Det betyr at klagen på tvangsflytting kan bli behandlet alt fredag.

- Den vil bli berammet etter samme spor som begjæringer om varetektsfengslinger, og det er politiet som vil beramme den, opplyser kommunikasjonssjef Irene Ramm i Oslo tinghus til NTB.

Selv om saken skulle komme opp for retten alt fredag, vil det ta noe lengre tid å skrive kjennelsen enn en vanlig fengslingskjennelse, påpeker hun. Dermed kan det ikke utelukkes at tingrettens beslutning først blir klar i begynnelsen av neste uke.

Oslo politidistrikt har besluttet at Krekar, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, skal bo på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag når han søndag har sonet ferdig straffen for trusler.

Advokat Brynjar Meling er i ferd med å utarbeide klagen på vedtaket og har ikke opplyst når den leveres. Men det er en mulighet for at saken kan havne på Oslo tingretts lister fredag formiddag.

Det er utlendingsloven som sier at personer i Krekars situasjon kan pålegges bosted og meldeplikt. Men tingretten mener behandlingen av saken må følge det straffeprosessuelle sporet, opplyser Ramm.

I reglene for straffeprosess finnes det ingen mulighet for å be om en såkalt midlertidig forføyning, som innebærer at vedtaket ikke blir iverksatt før det er behandlet i retten.

(NTB)