Tingretten: Krekar kan sendes til Kyrksæterøra

Meling: - Vi anker.

MÅ NOK UANSETT I RETTEN IGJEN: Kjennelsen fra Oslo tingrett i tvangsbosettingssaken av mulla Krekar ble kjent i dag. Den vil trolig uansett ankes. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MÅ NOK UANSETT I RETTEN IGJEN: Kjennelsen fra Oslo tingrett i tvangsbosettingssaken av mulla Krekar ble kjent i dag. Den vil trolig uansett ankes. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mulla Krekar kan tvangsbosettes i Kyrkesæterøra i Sør-Trøndelag.Følg utviklingen og reaksjoner direkte her.

Les hele kjennelsen her.

Det slår tingrettsdommer Oddmund Svarteberg fast i kjennelsen som nettopp ble offentliggjort.

- Konklusjonen er følgjeleg at retten ikkje finn det bevist at vedtaket av 20. januar 2015 må settast til sides på grunn av at Justis- og beredskapsdepartementet har overskride kompetansen sin, heter det i kjennelsen.

Krekar får meldeplikt: - Kravet om at Oslo politidistrikt sitt vedtak av 20. januar 2015 der Najumuddin Faraj Ahmad er pålagt opphaldsstad og meldeplikt, skal opphevast, blir ikkje teke til følgje.

Krekars advokat Brynjar Meling varsler allerede nå anke.

- Det blir umiddelbart begjært oppsettende virkning, sier Meling til Dagbladet.

Oslo politidistrikt vedtok å tvangsflytte Krekar til Kyrksæterøra etter at han ble løslatt fra fengsel søndag i forrige uke. Vedtaket ble påklaget, og saken ble behandlet i retten tirsdag i forrige uke.

Vedtaket om tvangsflytting er basert på en instruks fra justisminister Anders Anundsen (Frp), som lar politiet vurdere å pålegge personer som Krekar et bestemt bosted og meldeplikt. Politiet mener Krekar er en fare for rikets sikkerhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.