Tingretten om 85-åring: «Han stirret på naboen og dunket krykken sin hardt i bakken gjentatte ganger slik at det medførte støy»

Retten mener Bodø-mannen (85) brøt besøksforbudet blant annet ved stirring eller dunking med krykka si. Avgjørelsen ankes nå av 85-åringen. 

STIRREDOM: Salten Tingrett (bildet) behandlet i januar en sak der en 85 år gammel mann sto tiltalt for å ha krenket sin nabo, blant annet ved å stirre på dem og dunke med krykka si.  Foto: Anders Vanderloock / Scanpix
STIRREDOM: Salten Tingrett (bildet) behandlet i januar en sak der en 85 år gammel mann sto tiltalt for å ha krenket sin nabo, blant annet ved å stirre på dem og dunke med krykka si.  Foto: Anders Vanderloock / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden 1964 har den 85 år gamle mannen bodd i sitt hus langs en blindvei i Bodø sentrum.

På motsatt side av veien har kommunen eid en tomt, som i 2006 ble solgt til et ektepar.

85-åringen ønsket ikke at paret skulle få bygge hus på nabotomta. Han mente det hadde skjedd feil i søknadsprosessen, og han framsatte formelle innsigelser bade til kommunen og direkte til sine nye naboer.

Besøksforbud

Dette vant han imidlertid ikke fram med, og i 2008 sto det nye huset ferdig og ekteparet flyttet inn.

Og der startet konflikten mellom 85-åringen og naboene, som med åra har tilspisset seg så mye at den i januar i år endte med å bli behandlet som en straffesak i Salten tingrett.

Det var Avisa Nordland som først omtalte saken.

Fire dager ble satt av til rettsbehandlingen, der det blant annet ble ført 18 vitner og gjennomført tre befaringer på tre åsteder.

85-åringen stod tiltalt for både brudd på ni besøksforbud og ett tilfelle av plagsom oppførsel mot naboen. Han erkjente seg ikke skyldig.

- Dunket med krykken

Tingrettens konklusjon var den motsatte: 85-åringen ble dømt til 60 dagers betinget fengsel, samt å betale ei bot på 15 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer