Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tingretten omgjør ikke Breivik-avgjørelse

Opprettholder beslutningen om å lukke dørene.

SONER HER: Skien Fengsel avd A (lukket avdeling). Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SONER HER: Skien Fengsel avd A (lukket avdeling). Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tingretten opprettholder beslutningen om å lukke dørene under deler av Anders Behring Breiviks rettssak mot staten neste uke.

Pressen ba om en ny vurdering av beslutningen og foreslo at en representant kunne følge befaringen i Breiviks celle sammen med rettens aktører. Oslo tingrett var ikke helt fremmed for en slik løsning, men har til slutt lagt avgjørende vekt på Kriminalomsorgens protester.

«Kriminalomsorgen har fremholdt at deltakelse av andre personer enn rettens aktører av sikkerhetsmessige årsaker og av hensyn til fengslenes drift uansett er uaktuelt, og at befaring da ikke vil kunne finne sted. Retten forholder seg til dette, og omgjør derfor ikke sin beslutning om lukkede dører under befaringene», heter det i beslutningen.

Retten vil heller ikke omgjøre sin beslutning om at sentrale vitneforklaringer rundt Breiviks soningsforhold skal gå for lukkede dører.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram