Tingretten: PST får se beslaglagt Rolfsen-materiale

Kan bli viktig bevis i andre terrorsaker, ifølge tingretten.

ANKER AVGJØRELSEN: Det norske filmmiljøet har slått ring rundt Imtiaz Rolfsen, og sier PST skader både dokumentarfilmens og journalistikkens vilkår i Norge. I dag kom tingrettens avgjørelse om at PST får se på materialet de beslagla. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ANKER AVGJØRELSEN: Det norske filmmiljøet har slått ring rundt Imtiaz Rolfsen, og sier PST skader både dokumentarfilmens og journalistikkens vilkår i Norge. I dag kom tingrettens avgjørelse om at PST får se på materialet de beslagla. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo tingrett har avgjort at PST får se beslaglagt materiale som skal vise en terrorsiktet 18-åring som angivelig skulle reise til Syria, skriver VG.

Beslaget er av upublisert materiale fra en kommende dokumentarfilm fra filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen.

Vil anke Rolfsen sier til Dagbladet at han tar kjennelsen til etteretning, men vil anke videre.

Også advokaten til Rolfsen sier at de anker og ber om oppsettende virkning - noe som betyr at vedtaket utsettes til anken er behandlet.

I kjennelsen står det også at det til at det beslaglagte materiale antas å ha betydning som bevis i etterforskning mot andre som er mistenkt for å rekruttere medlemmer til terrororganisasjon. Kraftige reaksjoner Reaksjonene har vært sterke etter at tre sivilkledde tjenestemenn fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) troppet opp opp hos den prisbelønte filmskaperen Ulrik Imtiaz Rolfsen (43) og tok med seg en rekke filer fra Rolfsens kommende dokumentarfilm.

Rolfsen har i over et år jobbet med en dokumentarfilm om islamisten Ubaydullah Hussain og det norske islamistiske miljøet, og hans filmteam var med den nå pågrepne 18-åringen - som er siktet for å ville slutte seg til Den islamske stat (IS) - på vei til Göteborg. Politiet beslagla mediefilene fra turen, under sterk kritikk fra blant annet Norsk Presseforbund og Fritt Ord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer