Tingretten vil løslate 18-åring siktet for dødelig vold i Oslo

Tingretten mener 18-åringen som er siktet for dødelig vold mot en 16 år gammel gutt ved Holmlia skole i juni, skal løslates.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten anker kjennelsen.

Tingretten mener forholdet 18-åringen kan mistenkes for, er langt mindre alvorlig enn det siktelsen omfatter. Dette gjelder blant annet om 18-åringen har forårsaket 16-åringens død.

- Retten finner imidlertid ikke at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for å være straffskyldig med hensyn til den betydelige skadefølgen eller dødsfølgen, heter det i kjennelsen.

Retten ved dommerfullmektig Kenneth Høgevold mener derfor 18-åringen under tvil kan siktes for grov kroppskrenkelse, men det vektlegges da offerets unge alder og at hendelsen skjedde uten foranledning mener retten.

18-åringen har sittet over 60 dager i varetekt, og retten mener det nå er fare for oversoning, samt at bevisforspillelsesfaren er svak.

Påtalemyndigheten anket kjennelsen og ba om – og fikk innfridd – at anken ble gitt oppsettende virkning, noe som betyr at den siktede ikke kan løslates før anken er behandlet.

18-åringen ble pågrepet og siktet for grov vold etter at en 16-åring, som var elev ved Holmlia skole, ble slått bevisstløs.

16-åringen ble innlagt på barneintensivavdelingen på Rikshospitalet og var i koma. Gutten var ikke kontaktbar etter voldsepisoden, og han døde halvannen måned senere.

(NTB)