Tingrettsdommer slipper varetekt

Innrømmer å ha tatt på låret til jenta, men hevder det var et uhell.

KLIENTEN LØSLATES: Tingrettsdommeren i 60-åra, som blir forsvart av Tor Erling Staff, blir løslatt i dag.Foto: Henning Lillegård
KLIENTEN LØSLATES: Tingrettsdommeren i 60-åra, som blir forsvart av Tor Erling Staff, blir løslatt i dag.Foto: Henning LillegårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Tingrettsdommeren som er siktet for å ha antastet en mindreårig jente, blir ikke varetektsfengslet. Det besluttet Oslo tingrett i ettermiddag. Han blir i stedet løslatt.

Politiet godtok kjennelsen på stedet, og dermed slippes mannen ut av varetekt i kveld. Siktede selv ønsker ikke å kommentere løslatelsen.

- Er strålende fornøyd - Han er selvfølgelig strålende fornøyd. Jeg synes dette var en god, rettslig begrunnet vurdering av domstolen, og jeg synes det er realt av politiet å godta kjennelsen, sier advokat Tor Erling Staff, forsvareren til siktede, til Dagbladet.

Den unge jentas bistandsadvokat Ragnhild Torgersen, ønsker ikke å kommentere løslatelsen.

- For det første fordi mye er taushetsbelagt, og for det andre fordi vi ønsker så lite oppmerksomhet som mulig rundt denne saken, av hensyn til den lille piken, sier hun til Dagbladet.

Befølte låret Ifølge kjennelsen har den siktede mannen selv forklart at han var i berøring med låret til den fornærmede jenta. Grunnen var måten han holdt PCen på, hevder han.

Retten mener at det er en sannsynlighetsovervekt for at siktede valgte å holde PCen på denne måten -  slik at han kunne beføle jentas lår.

Den siktede tingrettsdommeren har forklart at hans motiv for å ta følge med jenta på toget, var at han var interessert i mennesker. Han hevder også at han har en særlig interessert for befolkningen på Holmlia.

Siktelsene opprettholdes Retten kunne imidlertid ikke se at det har relevans for hans berøring av jentas lår.

Siktelsene mot mannen opprettholdes og Oslo tingrett mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for forholdene, men retten mente det ikke var grunnlag for å holde mannen fengslet. Retten mener det ikke er fare for at han skal forspille bevis i saken.

- Vi godtok kjennelsen etter det som har kommet fram i retten i dag, men siktelsen er opprettholdt med rettens støtte. Vi mener det er en alvorlig sak som kan ha større omfang og vi kommer til å etterforske dette videre, sier politiadvokat Kari Kirkhorn til Dagbladet.

Den sexsiktede tingrettsdommeren i 60-åra ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag.

Sex-chat Mannen nekter for at han fredag på vei hjem fra jobb, ved to anledninger befølte en jente (11) på toget til Holmlia. Han har bekreftet overfor politiet at det var fysisk kontakt, men at det ikke lå noe seksuelt bak.

Siktede har i sin politiforklaring sagt at det hele var et uhell.

Tingrettsdommeren er også siktet for å ha sex-chattet med mindreårige på internett. Dette begrunner han med forskning.

- Han bekrefter at han i forskningsøyemed benyttet chatting på internett, men at det ikke var seksuelt, sier advokat Tor Erling Staff, som forsvarer mannen, til Dagbladet.