Tingrettsdommer slipper varetekt

Innrømmer å ha tatt på låret til jenta, men hevder det var et uhell.

KLIENTEN LØSLATES: Tingrettsdommeren i 60-åra, som blir forsvart av Tor Erling Staff, blir løslatt i dag.Foto: Henning Lillegård
KLIENTEN LØSLATES: Tingrettsdommeren i 60-åra, som blir forsvart av Tor Erling Staff, blir løslatt i dag.Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Tingrettsdommeren som er siktet for å ha antastet en mindreårig jente, blir ikke varetektsfengslet. Det besluttet Oslo tingrett i ettermiddag. Han blir i stedet løslatt.

Politiet godtok kjennelsen på stedet, og dermed slippes mannen ut av varetekt i kveld. Siktede selv ønsker ikke å kommentere løslatelsen.

- Er strålende fornøyd - Han er selvfølgelig strålende fornøyd. Jeg synes dette var en god, rettslig begrunnet vurdering av domstolen, og jeg synes det er realt av politiet å godta kjennelsen, sier advokat Tor Erling Staff, forsvareren til siktede, til Dagbladet.

Den unge jentas bistandsadvokat Ragnhild Torgersen, ønsker ikke å kommentere løslatelsen.

- For det første fordi mye er taushetsbelagt, og for det andre fordi vi ønsker så lite oppmerksomhet som mulig rundt denne saken, av hensyn til den lille piken, sier hun til Dagbladet.

Befølte låret Ifølge kjennelsen har den siktede mannen selv forklart at han var i berøring med låret til den fornærmede jenta. Grunnen var måten han holdt PCen på, hevder han.

Retten mener at det er en sannsynlighetsovervekt for at siktede valgte å holde PCen på denne måten -  slik at han kunne beføle jentas lår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer