Tinius sparket sjåføren etter bilvask

Flere etapper av «nye» Flåklypa Grand Prix i Asker og Bærum tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mediemilliardær og bilentuasiast Tinius Nagell-Erichsen (72) sparket sin nyansatte privatsjåfør etter bare et halvt år i jobben. 13. og 14. juni kommer motsøksmålet fra sjåføren opp i Asker og Bærum tingrett. Men det er flere etapper i "nye" Flåklypa Grand Prix før det.

Shake down startet utenfor Nagell-Erichsens hjem på Høvikodden i fjor høst. Da rygget sjåføren i en bjørk og påførte bilen betydelige skader. Nagell-Erichsen var kjapt ute med oppsigelse til Stein Tjomsland (56), bare et halvt år etter at han hadde ansatt privatsjåføren.

Like før sjåføren rygget på bjørka, hadde han vasket Nagell-Erichsens nye Mercedes Maybach til fem millioner kroner. Det skulle han ikke ha gjort. Mediemilliardæren hadde gitt beskjed om at bilen ikke skulle vaskes fordi lakken skulle herde.

Dette var de to eneste episodene sjefen og eks-sjåføren hadde en felles oppfatning om i tingretten tidligere denne måneden. Da krevde sjåføren å få beholde jobben i påvente av at søksmålet kommer opp 13. juni.

I går avviste Asker og Bærum tingrett dette kravet, ifølge Dagens Næringsliv. Tingrettsdommeren tar ikke stilling til den kommende oppsigelsessaken, men viser til i kjennelsen at det har «oppstått en særdeles vanskelig og uheldig arbeidssituasjon».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer