Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tinius sparket sjåføren etter bilvask

Flere etapper av «nye» Flåklypa Grand Prix i Asker og Bærum tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mediemilliardær og bilentuasiast Tinius Nagell-Erichsen (72) sparket sin nyansatte privatsjåfør etter bare et halvt år i jobben. 13. og 14. juni kommer motsøksmålet fra sjåføren opp i Asker og Bærum tingrett. Men det er flere etapper i "nye" Flåklypa Grand Prix før det.

Shake down startet utenfor Nagell-Erichsens hjem på Høvikodden i fjor høst. Da rygget sjåføren i en bjørk og påførte bilen betydelige skader. Nagell-Erichsen var kjapt ute med oppsigelse til Stein Tjomsland (56), bare et halvt år etter at han hadde ansatt privatsjåføren.

Like før sjåføren rygget på bjørka, hadde han vasket Nagell-Erichsens nye Mercedes Maybach til fem millioner kroner. Det skulle han ikke ha gjort. Mediemilliardæren hadde gitt beskjed om at bilen ikke skulle vaskes fordi lakken skulle herde.

Dette var de to eneste episodene sjefen og eks-sjåføren hadde en felles oppfatning om i tingretten tidligere denne måneden. Da krevde sjåføren å få beholde jobben i påvente av at søksmålet kommer opp 13. juni.

I går avviste Asker og Bærum tingrett dette kravet, ifølge Dagens Næringsliv. Tingrettsdommeren tar ikke stilling til den kommende oppsigelsessaken, men viser til i kjennelsen at det har «oppstått en særdeles vanskelig og uheldig arbeidssituasjon».

I mellomtiden har Nagell-Erichsen ansatt mannen til sin husholderske som ny sjåfør.

Vurderer anke

Advokat Arne Seemann Berg, som representerer den sparkede sjåføren, sier til Dagbladet.no at hans klient vurderer å anke gårsdagens kjennelse i tingretten. Det blir avgjort i løpet av få dager, og dermed kan det bli en ny etappe i retten før selve hovedsaken.

 ORIGINALEN OG KOPIEN: I februar i fjor ble Per Ungs statue av Tinius Nagell-Erichsen avduket utenfor Schibsteds hovedkontor i Apotekergata i Oslo - av originalen selv. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix.
ORIGINALEN OG KOPIEN: I februar i fjor ble Per Ungs statue av Tinius Nagell-Erichsen avduket utenfor Schibsteds hovedkontor i Apotekergata i Oslo - av originalen selv. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix. Vis mer

- Dette er en oppsigelsessak som jeg ikke vil prosedere før den kommer opp i retten, sier Seemann Berg.

Også Nagell-Erichsens advokat Jan L. Backer understreker at saken ikke er endelig avgjort selv om hans klient er fornøyd med den siste kjennelsen.

Tinius Nagell-Erichsen kontrollerer 26,1 prosent av landets største mediekonsern Schibsted, ifølge Dagens Næringsliv. Scibsted eier blant annet VG, Aftenposten og en tredel av TV2.

Ifølge biografien om Nagell-Erichsen fra i fjor, er han god for mellom åtte og ti milliarder kroner.

Motorentuasiasten kjørte stor motorsykkel så lenge helsa tillot det, og har kjørt Rally Monte Carlo fem ganger.

VASKES IKKE før lakken er herdet - her en 2003-modell Mercedes Maybach 62.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling