Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tipp neste kjendis-død

Kjendiser i rockbransjen og Hollywood er kjent for å dø en tidlig og voldsom død. Nå kan du selv være med å tippe hvem av de kokain-sniffende, konjakk-gurglende og sex-gale stjernene som tar kvelden neste gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spillet heter Dead Pool, og for litt under en hundrelapp kan du være med og spille. Om «din» kjendis dør innen et år etter at du har lagt inn ditt forslag, kan du vinne en betydelig sum penger. Allerede nå har potten vært oppe i tusenvis av kroner.

Odds

Da den gamle, amerikanske komikeren George Burns døde for et par måneder siden, stakk vinneren av med om lag 3000 kroner.

Burns hadde skyhøye odds, rett og slett fordi han var så gammel at de fleste hadde glemt ham. Langt lavere odds har for eksempel 80 år gamle Frank Sinatra. Skulle han dø i løpet av året, vil utbetalingene være forholdsvis lave.

Lista over kjendiser med flest stemmer reflekterer alder og sykdom. Noen er faktisk døde allerede. Yngre popstjerner er ikke med i det hele tatt, så det er vel her de virkelig store pengene ligger. Det finnes flere Dead Pool-sider der ute - de fleste av dem så populære at det tar svært lang tid å få dem opp.

«Dårlig smak»

Denne typen lek med døden har ikke blitt spesielt godt mottatt i stjernekretser. Frank Sinatras pressesekretær, Susan Reynolds, betegner på vegne av «Ol' Blue Eyes» spillet som dårlig smak. Mens 92 år gamle Bob Hope tar det mer humoristisk. Han er i full gang med en vitsebok fra Det hvite hus og sier han er altfor travelt opptatt med å leve til å tenke på døden.

En utgave av Dead Pool finner du på Internett-adressen http://www.shellab.com/~philm/dead/