LOTTO-FEBER: Pågangen fra ivrige danske tippere fikk nettsiden til Danske Spil til å knele foran dagens Vikinglotto-trekning. Foto: Cornelius Poppe
LOTTO-FEBER: Pågangen fra ivrige danske tippere fikk nettsiden til Danske Spil til å knele foran dagens Vikinglotto-trekning. Foto: Cornelius PoppeVis mer

Tippehysteri sendte nettside ned i knestående

Lotto-feber i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som sine norske brødre og søstre kunne også tippelystne dansker tenke seg å slå kloa i jackpotten under kveldens Vikinglotto-trekning.

Denne lysten merker også Danske Spil seg.

Ifølge Ekstrabladet.dk ble den danske ekvivalenten til Norsk Tipping sin hjemmeside slått ut. Dette skyldes at serverne til tippenettstedet  rett og slett ikke klarer betjene den store pågangen fra de ivrige tipperne.

- Vi har problemer med serverne våre, ser det ut til. Vi opplever et helt ekstremt stort press som vi altså ikke har klart å takle, sier informasjonssjef Thomas Rørsig i Danske Spil til avisa.

Han utelukket at trekningen ville bli utsatt på grunn av at mange ikke får registrert sine spill. Men han har ett godt råd til danske tippere som ikke klarer å komme igjennom på hjemmesiden.

- Kom dere ned til kiosken så fort som mulig før tiden renner ut, sier han.

Fristen for å spille gikk som i Norge ut klokken 18.

Den samlede premiepotten foran dagens trekning, som sendes på NRK1 klokken 22.50, er på omtrent 200 millioner kroner. Det er 157 millioner i lykketallspotten og 43 millioner kroner i ordinær førstepremiepott.