Tippelag i million-krangel

Et tippelag på Karmøy har røket i tottene på hverandre etter at de fikk full klaff og vant 4,9 millioner kroner. Nå nekter han som leverte inn vinnerkupongen å dele premien med arbeidskameratene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tippelaget jobber sammen på Hydro Marine Aluminium. Fire i tippelaget betalte ikke innsatsen for Lotto-kupongen før trekningen. De regnet med at det var greit å betale for den faste kupongen i ettertid.

Men femtemann som la ut 675 kroner for femukerskupongen er av en annen oppfatning.

Står på sitt

Han hevder hardnakket at kupongen er hans, og ikke tippelaget sin. Til sitt forsvar sier han til Haugesunds Avis at han purret på betalingen fra kollegene, men at de likevel ikke betalte.

Da Norsk Tipping ringte den registrerte vinneren med gladnyheten etter trekningen, sa han at kupongen tilhørte et tippelag. Når de andre på jobben så gjør krav på sin andel av milliongevinsten har den unge sveiseren som leverte kupongen endret mening.

Foreslår forlik

Et av tippelagets medlemmer har snakket med han som leverte inn vinnerkupongen.

Hun foreslår at ettbarnsfaren som leverte og betalte tippelagets kupong beholder 2,5 millioner kroner, mens de fire andre deler resten av premiepotten, skriver Haugesunds Avis.

Det blir 600 000 på hver. Foreløpig har ikke den unge sveiseren gått med på forslaget.

Rettsavgjørelse

Hos Norsk Tipping er ikke problemstillingen som har oppstått på Karmøy ukjent. Likevel vil ikke tippeselskapet blandes inn i krangelen.

- Dette er en sak mellom medlemmene i tippelaget, sier informasjonsdirektør Tore Elman Tangen til Dagbladet.

Skal de fire moralske vinnerne komme noen vei må de gå til rettsapparatet. Det har skjedd før. På åttitallet kranglet to menn om en gevinstutbetaling fra Norsk Rikstoto. I retten ble det lagt fram dokumentasjon på at de to hadde spilt sammen jevnlig, og retten kom til at gevinsten skulle deles.

STRIDENS KJERNE: Dette spillet og en gevinst på nesten 5 millioner har ført til splid blant ansatte på Hydro Marine Aluminium på Karmøy.<!--/BTEK0-->