Tippes ut med en million kroner

Få dager før Wimon Jan-art (27) fra Thailand ble kastet ut av Norge, vant hun nesten en million kroner i tipping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): -  Jeg er veldig glad. Dette er mange penger i Thailand, sier Wimon Jan-art med et smil. Store deler av tippegevinsten har hun brukt på å kjøpe gård, 11 kyr og bil til broren.

-  Jeg har veldig lyst til å kjøpe flere kuer, men vi har ikke plass til flere. Jeg har ennå ikke fått meg jobb her og jobber på gården. Så jeg må passe på å ikke bruke opp pengene, sier Jan-art til Agderposten.

Skilt fra nordmann

Wimon Jan-art, som vant 906 045 kroner, kom fra en fattig familie til Norge i 1998. Men etter to og et halvt år røk ekteskapet med hennes norske mann. Hun fikk en midlertidig oppholds- og arbeidstillatelse, og jobbet som servitør ved en kinarestaurant i Arendal. Det meste av lønningen herfra ble sendt hjem til foreldre og søsken i Thailand.

-  Jeg ville bli i Norge, men fikk ikke lov, sier Jan-art til Agderposten.

Etter skilsmissen søkte 27-åringen om forlenget opphold i Norge. Men hun fikk avslag.

Etter fem og et halvt år i Norge måtte hun, sammen med sin nye kjæreste og arbeidskollega fra Malaysia, dermed reise ut av landet. Paret fikk frist til midten av januar i år.

Jublende glade

Men da det så som mørkest ut, blunket fru Fortuna til den 27 år gamle kvinnen. Uka før avreise kjøpte nemlig den nye kjæresten en tippekupong i hennes navn. Det slo svært heldig ut.

-  De var jublende glade, og vi syntes de var veldig søte. Det som var litt gøy, var at de vant rett før de reiste, sier ekspeditør hos Frukthallen, Solveig Knutsen.

Nå venter Wimon Jan-art på at kjæresten kan flytte til Thailand, slik at de to kan gifte seg.

NÆR MILLIONÆR: - Jeg er veldig glad. Dette er mange penger i Thailand, sier Wimon Jan-art med et smil. Store deler av tippegevinsten har hun brukt på å kjøpe gård, 11 kyr og bil til broren.
SOLGTE: Solveig Knutsen ved Frukthallen solgte million-kupongen til paret.