Tippesjef spilte for 5 mill. på krita

SKIEN (Dagbladet): Spillegalskapen tok overhånd for den 35 år gamle tippekommisjonæren. Han kunne spille på kreditt for 800000 kroner på en dag! Men lykken varte ikke evig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble han i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i halvannet år. Han må også betale en erstatning til Narvesen ASA på 2,8 millioner kroner.

35-åringen er dømt for grov utroskap. Retten har funnet det bevist at han har spilt for mer enn 5 millioner kroner på krita i kiosken han bestyrte i Midt-Telemark.

I en periode gikk det bra. Kommisjonæren klarte å skjule spillet ved å betale litt på etterskudd med gevinster han hentet inn. Til slutt sprakk bobla. Gjelda hans er på nærmere tre millioner kroner.

Hektisk

I noen hektiske måneder fra 1. mars til 15. desember 1999 fylte han ut langoddskuponger i sin egen butikk for ufattelige 5 millioner kroner. Den siste uka spilte han for 2,8 millioner kroner. Da tapte han alt.

I retten fortalte tiltalte at han siden barndommen hadde vært opptatt av spill. Før han fikk jobben som daglig leder spilte han for 4000- 5000 kroner i måneden.

Han erkjente ikke straffskyld for sin elleville gambling. Men innrømmet at spillet hadde skjedd på kreditt. Retten slår fast at tiltalte hadde skaffet seg en uberettiget vinning.

Besettelse

Retten legger vekt på at den økonomiske utroskapen 35-åringen er skyldig i, er grov. I formildende retning påpeker retten at tippekommisjonæren får behandling hos psykolog.

Psykolog John Sandstrøm betegnet i retten tiltaltes spilleavhengighet «som tvangsnevrose, grensende til en psykotisk tilstand».