Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tippesjefen får 26 millioner i pensjon fra bøndene

- Avtalen med Nortura har vært åpen hele tiden, sier Axel Krogvig (57).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den nye sjefen i Norsk Tipping, Axel Krogvig (57), trenger ikke bruke lommepengene på lottokuponger fra eget selskap. Han har allerede vunnet.

Krogvig, som ble «kjøpt opp» og konstituert som adm. direktør i det statlige spilleselskapet i oktober i fjor, har en pensjonsavtale til 26,7 millioner kroner med sin forrige arbeidsgiver - det bondeeide matkonsernet Nortura (tidligere Gilde).

I Norsk Tipping har Krogvig 2,2 millioner kroner i årslønn.

- Dette er et resultat av en avtale som ble inngått da jeg tiltrådte i Gilde i 2000. Alt har vært åpen for våre eier i årsmeldinger siden, sier Krogvig til Nationen.

Konserntillitsvalgt Bjørn Tore Kyllo har en kort kommentar til ex-sjens pensjonsavtale.

- Svimlede summer, sier han.

Konserndirektør for kommunikasjon, Nina Sundqvist, er også knapp i sin kommentar til avtalen.

- Veldig mye penger

 BONDEPENSJON:  Den nye tippesjefen Axel Krogvig har sikret sin egen, private AFP-ordning -finansiert av forrige arbeidsgiver, det bondeiede matkonsernet Nortura (tidligere Gilde). Foto: Ole C.H. Thomassen.
BONDEPENSJON: Den nye tippesjefen Axel Krogvig har sikret sin egen, private AFP-ordning -finansiert av forrige arbeidsgiver, det bondeiede matkonsernet Nortura (tidligere Gilde). Foto: Ole C.H. Thomassen. Vis mer

- Dette er mye penger, veldig mye penger, for konsernet. Men slik er altså avtalen, sier hun til Nationen.

Hele konsernet tjente sju millioner
I fjor hadde Nortura et overskudd på sju millioner kroner av en omsetning på 16 milliarder.  

Ifølge Nationen hadde han drøyt to millioner i lønn som Nortura-sjef da han sluttet i fjor, 57 år gammel. Den lønna beholder han fram til fylte 60 år.

Fra 60 til 67 får Krogvig førtidspensjon fra Nortura, priset til to tredeler av gammel årslønn. Og etter 67 kommer Nortura-pensjon livet ut.

Krogvig får full økonomisk uttelling fra Nortura hvis han slutter i tippeslekapet innen han fyller 60.

- Dette er en gammel avtale som har vært kjent hele tiden. Vi betaler ikke noe til Krogvig mens han er i Norsk Tipping, sier styreleder Harald Mork i Nortura.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media