Tippesjefens datter lagde kjendisvorspiel for Norsk Tipping

Tippesjefens datter fikk oppdraget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hver vinter samler Norsk Tipping, Norges Idrettsforbund og NRK store deler av Idretts-Norge til Idrettsgallaen på Hamar.

Under årets TV-show mottok Kjetil André Aamodt, Gro Hammerseng og John Arne Riise priser. Sammen med prinsesse Märtha Louise, statsråd Trond Giske og en rekke andre kjendiser var de invitert til å delta på et lukket VIP-arrangement i Hamar OL-Amfi.

50 000 kroner

Jobben som partyfikser for kjendisene i A-klassen, fikk tippedirektørens datter, Margrethe Nordby. Hun er daglig leder og medeier i arrangementsselskapet Først & Fremst AS. Gjestene ble servert alkohol, forfriskninger og kanapeer i et rom som omtales som «Kongelosjen».

Prisen for det halvtimelange arrangementet var på nærmere 50 000 kroner. Regningen ble plukket opp av blant annet Norsk Tipping, som er deleier og arrangør av Idrettsgallaen.

Da Dagbladet ringte henne i går, ville hun ikke snakke så mye om selve mottakelsen.

– Ring Norsk Tipping, sier hun.

Erklærte seg inhabil

AVGÅTT: Reidar Nordby trakk seg som direktør i Norsk Tipping 20. november. Foto: Thomas Rasmus Skaug
AVGÅTT: Reidar Nordby trakk seg som direktør i Norsk Tipping 20. november. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Hun presiserer at faren ikke har hatt noe med hennes oppdrag å gjøre, og aldri har vært i nærheten av beslutningen om å gi oppdraget til selskapet hun leder og eier.

– Jeg snakket ikke med ham om dette. Vi har hatt oppdrag for Norsk Tipping i flere år, og det startet før jeg tok over firmaet, sier Margrethe Nordby. Hun håper selskapet hennes vil få flere oppdrag fra spillselskapet.

– Synes du det er uheldig at du har utført oppdrag for Norsk Tipping når din far var sjef der?

– På ingen måte, svarte Nordby da Dagbladet snakket med henne første gang i går om saken.

I en e-post senere på kvelden skriver den nylig avgåtte tippedirektørens datter, at hun selvsagt ikke vil påta seg arrangementer der det kan bli stilt spørsmål om nære relasjoner mellom oppdragsgiver og Først & Fremst.


Flere oppdrag

Samtidig opplyser hennes tidligere sjef Riitta Helgestad at Margrethe Nordby var klar på at hun ikke ønsket noen synlig rolle i forbindelse med mottakelsen på Idrettsgallaen i fjor, nettopp fordi hennes far var direktør i Norsk Tipping. Likevel valgte hun å arrangere selskapet på nytt igjen i år, etter at Helgestad forlot arrangementsselskapet Først og Fremst i fjor.

Ifølge kommunikasjonsdirektør Peer Svenkerud i Norsk Tipping er Margrethe Nordbys selskap også blitt hyret inn for å arrangere aktivitetsdag for barn og en samling i forbindelse med TV-aksjonen. Han har ikke oversikt over hvor mye Norsk Tipping har betalt for disse tjenestene.

Tippesjefens datter lagde kjendisvorspiel for Norsk Tipping

– Reidar Nordby har erklært seg inhabil i ethvert tilfelle der selskapet Først & Fremst er involvert. Han har redegjort for sin tilknytning til selskapet i et notat som er sendt ut til alle ledere i Norsk Tipping, sier Svenkerud.

Få kvalifiserte

– Kan andre arrangementsselskap ta på seg et slikt oppdrag på Hamar?

– Hamar er en liten by. Her er det ikke veldig mange selskaper som tilbyr slike tjenester. Og arrangementene har vært så små at det ikke ville vært hensiktsmessig å hyre inn folk fra Oslo, sier han.

Margrethe Nordby derimot, sier at flere andre på Hamar kunne påtatt på seg et slikt oppdrag.

– Det er nok også andre som også kunne gjort det, sier hun.

Det samme mener sponsorsjef Tore Elman Tangen i Norsk Tipping. Han sitter i styret til Idrettsgallaen sammen med Reidar Nordby. Ifølge ham er ingen andre selskaper spurt om å ta seg av VIP-arrangementet.

– Andre kunne nok gjort dette, men Først & Fremst har utført oppgaven i mange år. Margrethe Nordby arvet bare oppdraget etter at hun gikk inn som eier og daglig leder i selskapet.

– Hvordan vil du karakterisere oppdraget?

– Det er et knøtt lite arrangement. Hun sørger for at gjestene får servert litt vin og brus, og at de får noen kanapeer, sier Elman Tangen.

Dagbladet har snakket med andre cateringselskaper på Hamar. De sier de kunne gjort jobben, men at de aldri har blitt spurt.

– Jeg ser at det kan stilles spørsmålstegn rundt denne avtalen. Etter all oppmerksomheten rundt Norsk Tipping og Nordbys avgang, vil vi nok se på om Først & Fremst skal arrangere denne festen ved neste prisutdeling, sier Elman Tangen til Dagbladet.

Dagbladet forsøkte i går å komme i kontakt med Reidar Nordby jr. Hans kone opplyste da at han ikke var tilgjengelig.

TIPPEDIREKTØRENS DATTER: Margrethe Nordby har hatt oppdrag for Norsk Tipping mens hennes far var direktør i det statlig eide selskapet. – Han har ikke noe med disse oppdragene å gjøre, det er andre i Norsk Tipping som har inngått disse avtalene, sier hun til Dagbladet.