Tips mot skadedyr

Det er svært vanskelig å gardere seg mot skadedyr, men det lønner seg å være raskt ute når skaden først er skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og noen forholdsregler kan man alltid ta.

-  Det er veldig tilfeldig hvordan skadedyra kommer inn i huset, men det er ikke uvanlig at folk har med seg insekter hjem i klær eller mat når de har vært i Syden, sier Reidar Mehl.

Frys ned maten

Krydder, nøtter og mandler er alle varer som insekter kan leve i. Mehl anbefaler å fryse ned slik mat dersom man har det med seg fra varmere strøk til Norge.For å gardere seg mot rotter, anbefaler Mehl å skru fast alle sluk og alltid tette kloakkrør godt i forbindelse med reparasjoner. Planker og rot er også ting man bør holde unna husveggene for å holde rottene på betryggende avstand. Rotter trives godt i den slags rot. Jordbunner under verandaer, kiosker og uthus er andre steder der rottene trives.

Ikke lett å oppdage

Det kan det gå lang tid fra du har fått et insekt som kakerlakken i hus til du oppdager det.

-  De er mest aktive om natta, så det er ikke så lett å oppdage dem på dagtid. I tillegg formerer de seg sakte, sier Mehl.Hvis du først oppdager uønskede gjester i dørsprekken eller husveggen, finnes det flere typer sprøyter og feller å få kjøpt. I store og alvorlige tilfeller anbefaler Mehl å kontakte firmaer med profesjonelle skadedyrutryddere.