FORSVANT: Milliardærkona Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen. Dette vet vi. Video: Bones, Rydning, Storrusten. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Tips om mulig skjulested

Politiet har fått inn over 500 tips i forbindelse med den angivelige bortføringen.

Torsdag etterlyste politiet tre personer, blant annet en syklist, i forbindelse med den antatte bortføringen av Anne Elisabeth-Hagen. Disse personene ble fanget opp på overvåkningskamera ved hennes ektemanns arbeidsplass, Futurum-bygget, ikke langt unna ekteparets hjem på Fjellhamar i Lørenskog.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at den etterlyste syklisten har meldt seg.

- Syklisten meldte seg til politiet fredag ettermiddag, via tipstelefonen. Mannen ble avhørt fredag kveld, og er sjekket ut av saken, sier politiinspektør Tommy Brøske i en pressemelding lørdag.

Politiet vil ikke dele ytterligere informasjon om syklisten per nå. Det var Aftenposten som omtalte saken først.

Over 500 tips

Lørdag ble det også kjent at politiet har fått inn over 500 tips som sjekkes i saken. De har også mottatt tips fra utlandet.

Ifølge pressemeldingen fra politiet skal mange tips handle om mulige skjulesteder hvor de antatte kidnapperne kan være.

- Tipsene sorteres, bearbeides og prioriteres fortløpende, sier Brøske.

Anne-Elisabeth Hagen er gift med Tom Hagen, som er investor og en av landets rikeste personer. Politiet, som antar at økonomisk vinning er motivet for bortføringen, har bekreftet at det ble funnet en skriftlig beskjed i boligen med et løsepengekrav og trusler.

Politiet har ikke ønsket å opplyse hvor stort dette løsepengekravet er, men det skal angivelig være på 85 millioner kroner i kryptovaluta.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsker kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer

Etterlyste tre personer

Samme dag som Hagen forsvant, 31. oktober 2018, ble en person filmet av et overvåkningskamera klokka 07.36. Vedkommende går langs veien ved Futurum-bygget. Plutselig snur personen og går tilbake veien vedkommende kom fra.

24 minutter seinere registrerer kameraet enda en person gående på strekningen. Denne personen ble forbipassert av en syklist. I går fortalte politiinspektør Tommy Brøske at ingen av de tre personene var identifisert, men at politiet hadde fått tips om de to som ble observert til fots.

- De to personene på overvåkingsvideoene politiet offentliggjorde torsdag, har fortsatt ikke meldt seg, sier Brøske lørdag.

Foto: Politiet / skjermdump
Foto: Politiet / skjermdump Vis mer