Tips til politiet: Parteringsdrap kan være inspirert av «Dexter»

Mange trekker sammenlikningen mellom tv-serien Dexter og funnet av drapsdømte Holger Algdal (64) partert og pakket inn i plast på havets bunn.

MANGE TIPS: Politiet har fått en rekke tips som påpeker likheter mellom parteringsdrapet på Holger Algdal og tv-serien «Dexter». Foto: Showtime / Larsson Rosvall / NTB Scanpix
MANGE TIPS: Politiet har fått en rekke tips som påpeker likheter mellom parteringsdrapet på Holger Algdal og tv-serien «Dexter». Foto: Showtime / Larsson Rosvall / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var lørdag for to uker siden at hobbydykkere fant benrester pakket inn i plast ved Saltö utenfor Strömstad. Dykkerne varslet umiddelbart politiet som først i går klarte å identifisere liket som ble funnet ikke langt fra grensen til Norge.

Tanngarden matchet Holger Algdal (64) som ble meldt savnet i juni. Algdal drepte for sju år siden kona med to geværskudd og funnet av ham partert på 14 meters dyp gjør at politiet er åpne for at drapet kan være hevnmotivert.

Politiet har også fått en rekke tips fra publikum som påpeker en rekke likheter mellom drapet på Holger Algdal og tv-serien «Dexter», skriver Expressen. Tv-serien handler om den psykopatiske krimteknikeren Dexter Morgan, som har spesialisert seg på å drepe «bad guys» - og slippe unna med det.

Tre skremmende likheter Følgende likheter påpekes i tips til svensk politi:

• Holger Algdal er drapsmann, noe som de fleste av Dexters ofre også er.
• Liket var partert og pakket inn i plast, akkurat som i tv-serien.
• Liket var dumpet i sjøen. I tv-serien dumper Dexter ofrene sine i havnebassenget utenfor Miami.

- Det er mange som har meldt seg for politiet og mener at det er en link til Dexter, sier etterforskningsleder Thord Haraldsson til Expressen.

Selv ser Haraldsson «nesten ikke på tv» og ønsker ikke å kommentere en eventuell sammenheng.

Fire mulige motiver Politiet har nå begynt å avhøre mennesker i kretsen rundt Holger Algdal, som også innbefatter personer han har sittet inne med for drapet på kona. Det er ifølge Expressen fire hovedspor etterforskningen nå følger i jakten på et motiv.

Trusler: For øyeblikket har ikke politiet funnet noen konkrete trusler mot Algdal.
Gjeld: Algdal har ingen offisiell gjeld som kan knyttes til drapet, men han kan ha pådratt seg privat gjeld i fengsel eller gjennom næringsvirksomhet.
Hevn: Drapet på kona for sju år siden fikk stor oppmerksomhet og mange ble berørt. Den drepte kona jobbet selv med utsatte kvinner i parforhold.
Relasjoner: Politiet undersøker om det kan finnes et motiv som har sin bakgrunn i fengselsoppholdene. Holger Algdal satt inne på tre forskjellige institusjoner og sonet dommen for drapet på kona.