Tipsene strømmer på til politiet i voldtektssaken

Tipsene strømmer på til etterforskerne etter at politiet offentliggjorde fantomtegninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har torsdag formiddag fått inn 180 tips, sier politiadvokat Turid Sparre til NTB

Hun sier politiet har fått «veldig mange flere tips» etter at fantomtegning nummer to ble lagt ut onsdag ettermiddag.

- Folk er utrolig flinke til å gi oss tilbakemeldinger. Vi sorterer nå ut tips og fortsetter å alibisjekke navngitte personer, sier Sparre.

Hun opplyser at fire personer ble alibisjekket onsdag, og at bare en av disse er sjekket helt ut av saken. Samtlige fire har vært velvillige til å godta DNA-prøver, ifølge Sparre.
Ikke gjennombrudd

Til tross for alle tipsene, hadde politiet torsdag formiddag ennå ikke gjort noe gjennombrudd i etterforskningen.

Men politiet som etterforsker voldtektsforsøkene i Oslo sentrum i helgen, får torsdag formiddag vite om fingeravtrykkene som er sikret på et ett av åstedene, også finnes i politiets registre.

- Vi har purret på krimteknisk og vil i løpet av torsdag få vite hva vi kan vente oss av fingeravtrykkene som er sikret, sier politiadvokat Sparre til NTB.
Trondheimsveien

De sikrede fingeravtrykkene skal være av gjerningsmannen som natt til søndag overfalt en 21 år gammel kvinne i oppgangen til leiligheten hennes i Trondheimsveien i Oslo.

Fingeravtrykkene skal være gode og sikret ved inngangspartiet til leiligheten, der overgriperen forsøkte å voldta den 21 år gamle kvinnen.

Da en 23 år gammel mann i samme bygning kom kvinnen til unnsetning, truet overgriperen ham med kniv og påførte ham et stikk i halsregionen.

Politiet mener to mørke menn, trolig av afrikansk opprinnelse, står bak de tre voldtektsforsøkene som fant sted i Oslo sentrum natt til søndag.

I tillegg til den 21 år gamle kvinnen som ble forsøkt voldtatt i Trondheimsveien, slo en overgriper til mot to kvinner i henholdsvis Lakkegata og Kirkegårdsgata.

De tre gatene ligger bare få kvartaler fra hverandre, og overfallene skjedde med kort tids mellomrom.

(NTB)