Tipset om at Rahila skulle drepes

En norsk politimann ble varslet om at Rahila Iqbal (20) skulle bli drept dagen før hun døde. Nå frykter politiet for kronvitnets liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rahila Iqbal omkom 1. juni i fjor. Bare timer tidligere ble politiet i Norge varslet om at livet til den 20 år gamle kvinnen var i fare.

En person - som Dagbladet kjenner identiteten til - ringte politiet og fortalte at Rahila Iqbal skulle drepes. Årsaken var at Rahila skulle ha svertet familiens ære - ikke bare en, men to ganger. Første gang giftet hun seg og flyttet sammen med ahmediamuslimsk mann mot familiens vilje. Ifølge Dagbladets kilder ble Rahila tilgitt av familien da hun etter ekteskapsproblemer valgte å flytte hjem til foreldrene i Groruddalen.

Familiens ære

Noe seinere skal Rahilas far - Azhar Iqbal - sammen med flere andre ha vært på vei til datterens ektemann for å «ordne opp». Men ektemannen ble advart av Rahila og var forsvunnet da de kom til hans bopel. Deretter skal ektemannens far - Rahilas svigerfar - ringt Azhar Iqbal og hånet ham for at Rahila hadde advart sin mann.

Dette skal ifølge Dagbladets kilder blitt oppfattet som et nytt alvorlig svik fra Rahila.

Varslet politiet

Tirsdag 31. mai ringte en nær venn av Rahila til en polititjenestemann og varslet om at et drap var under planlegging. Dagen etter omkom Rahila i Pakistan. Ifølge familien skjedde det da bilen hun satt i skrenset ut i ei elv nær landsbyen Randheer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer