Tipstelefon om fiskefusk

BERGEN (Dagbladet): Fiskeriminister Otto Gregussen har bedt Fiskeridirektoratet om å opprette en tipstelefon som folk kan ringe til om ulovligheter i fiskeribransjen. Det er ett av flere tiltak som skal redusere all fiskefusket som er avslørt den siste tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsråden vil også endre råfiskloven og saltvannsfiskeloven for å bedre kontrollen med all fisk som landes i Norge. Det kom fram på en pressekonferanse i Fiskeridepartementet i dag.

Raskere

Fiskeriminister Otto Gregussen og justisminister Hanne Harlem er enige om at politiet og påtalemyndigheten bør behandle fiskerisaker raskere. Dersom det er behov for en stor økning av kontrollinnsatsen vurderer Gregussen å pålegge næringa å betale deler av kostnaden.

- Arbeidet for å komme fiskejukset til livs har høyeste prioritet. En tipstelefon om ulovligheter kan være et effektivt virkemiddel. Selv om vi har et omfattende kontrollsystem, ser vi at ytterligere tiltak er nødvendige. Vi forbereder en del tiltak og flere vil komme når utredningene vi har bedt om foreligger og er vurdert. For meg er det viktig å sette inn ressursene der forebygging og kontroll gir best effekt, understreker fiskeriministeren.

Flere inspektører?

Fiskeridirektoratet og Kystvakta blir bedt om å vurdere økt bruk av inspektører ombord på fiskefartøyene. I tillegg skal direktoratet og salgslagene vurdere et eventuelt forbud mot å lande fiskefangster om natta for å hindre juks. Departementet ønsker en vurdering av effekten av nattestengning, kostnadene det vil medføre og hvordan nattestenging kan gjennomføres.