Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tirsdag: Sjokkbrekk mot urmaker. Tre menn tatt Torsdag: : Alle tyvene løslatt

Politiet i Larvik har ikke fengsler å putte dem i. - Fryktelig, sier innbruddsofferet.

INNBRUDD TIRSDAG: Tirsdag ble urmakeren til Hildbjørg L. Henriksen i Larvik utsatt for et sjokkbrekk. Samme dag tre menn arrestert. Torsdag ble de løslatt igjen. Henriksen og kollega Vibeke Abrahamsen Tutvedt fortviler. 

Foto: Peder Gjersøe
INNBRUDD TIRSDAG: Tirsdag ble urmakeren til Hildbjørg L. Henriksen i Larvik utsatt for et sjokkbrekk. Samme dag tre menn arrestert. Torsdag ble de løslatt igjen. Henriksen og kollega Vibeke Abrahamsen Tutvedt fortviler. Foto: Peder Gjersøe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er fryktelig. Vi må kunne verne innbyggerne mot sånne folk, sier Hildbjørg L. Henriksen, innehaver av urmakeren Gran og Ljosland i Larvik, til Dagbladet.

Tirsdag morgen var det innbrudd i butikken hennes igjen. Like etter klokka 6 om morgen rygget en bil inn i inngangsdøra. Tyvene fikk med seg forskjellige klokker og verdisaker. Senere samme dag pågrep politiet i Larvik tre lokale menn for innbruddet. De erkjente forholdet. I dag er de ute på gata igjen, skriver Østlands-Posten i dag.

Avisa skriver at det er ikke fengsler i området til å huse de kriminelle. Fengslene i Vestfold, Buskerud og Telemark tyter snart over av mennesker som ifølge politi og rettsvesen har gjort noe ulovlig.

- Så lenge det ikke finnes tilstrekkelige fengselsplasser, er vi bundet på hender og føtter, sier politiinspektør Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon til Østlands-posten.

Gjentakelsesfare En av tyvene, en 22-åring, ble også tidligere i høst siktet for å ha ranet en mann i byen.

 Det er betydelig gjentakelsesfare, sier politiinspektøren til avisa.

Pedersen utdyper overfor Dagbladet at det opprinnelig ble pågrepet tre personer for sjokkbrekket. Han ene var det ikke grunnlag for å varetektsfengsle, han andre er underlagt psykiatrien, mens han tredje, den 22 år gamle mannen, skulle de helst sett bak lås og slå.

- Vi er overbevist om at han vil begå ny kriminalitet når han nå går fri, sier Pedersen.

Men når fengselet var fullt hadde ikke annet valg enn å løslate ham i går.

- Det ble tidligst en åpning neste uke og vi kan ikke holde ham i sentralarresten i seks dager. Der er det ingen luftemuligheter og det er fullstendig uholdbart. Vi kan ikke behandle folk sånn, sier Pedersen.

- Krise Politiet skal i utgangspunktet ikke holde en siktet i arresten i mer enn 48 timer før han bør overføres til en varetektsplass i en ordinær fengselscelle.

Direktør Bjørn Krogsrud i Kriminalomsorgen region sør betegner overfor avisa Østlands-Posten situasjonen som en krise.

- I går hadde vi 100,2 prosent belegg. Alle plasser er opptatt, sier direktøren til avisa.

Innbruddsoffer, urmakersjef Hildbgjørg L. Henriksen, sier til Dagbladet at hun har vært utsatt for lignende innbrudd over ti ganger tidligere i karrieren.

- Dette er ikke bra. Her må noe gjøres, sier kvinnen, som fikk byttet ut den smadra døra i butikken sin i dag.

- GENTAKELSESFARE: Politiinspektør Magnar Pedersen i Larvik-politiet synes også det er fortvilende at de må løslatte kriminelle, men fengslene er fulle og de ser seg nødt til å la flere gå. 


Foto: Peder Gjersøe
- GENTAKELSESFARE: Politiinspektør Magnar Pedersen i Larvik-politiet synes også det er fortvilende at de må løslatte kriminelle, men fengslene er fulle og de ser seg nødt til å la flere gå. Foto: Peder Gjersøe Vis mer