Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tisha (25) viser verden hvordan hun klarer seg uten armer

Håndterer bilen med beina - og gjør det med stil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske 25-åringen Tisha vier hverdagen sin til å vise verden at folk med funksjonshemninger kan leve livet som alle andre.

Hun er blitt en stjerne på YouTube med mer enn 300 000 visninger av videoene der hun gjør hverdagslige ting som å kle på seg, lage mat, dusje og kjøre bil. Det har hun gjennom kanalen Tisha UnArmed.

I denne saken kan du se videoen som viser hvordan Tisha tar seg fram med føttene på rattet.

Håndterer bilen med føttene Tisha forteller at det er blitt gjort tre forandringer på bilen hennes. Hun har fått gass og brems på venstresida og innstallert et ekstra styrehåndtak på rattet, i tillegg har hun et system som gjør at hun kan bruke stemmen for å aktivere blinklysene eller bilhornet.

I videoen kan du se hvordan hun på imponerende vis håndterer bilen. Til Dagbladet sier hun at hun er overveldet over oppmerksomheten videoene hennes har fått.

- Det er en ære for meg, sier hun.

Men 25-åringen har også opplevd nettets mørke side. Flere har kommet med ren hets i kommentarfeltet hennes, og det er også flere som har hevdet at hun utgjør en risiko både for seg selv og andre ute i trafikken.

Sto på første forsøk - Bare for å ha sagt det: Jeg fikk ikke førerkortet, jeg måtte jobbe for det, skriver hun.

- Jeg tok prøven som alle andre og jeg sto på første forsøk. I tillegg har jeg lært søsknene mine å kjøre, legger hun til.

Tisha ble født uten armer og med ett bein som er kortere enn det andre.

- Det mest vanlige spørsmålet jeg får er: «Tok mora di dop da hun var gravid?» og svaret på det er nei. Legene gjennomførte alle undersøkelsene og fant ikke ut noe. Noen ganger er ting umulig å forklare. Det er ikke genetisk eller smittsomt, det er bare slik jeg ble utviklet, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media