Tispa i bakken

Lensmannen i Modum vil forsvare jenters rett til å hoppe like langt som gutta. Han skal få nok å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du ser det

for deg. Der står Torbjørn Yggeseth på VIP-tribunen i Vikersund omgitt av internasjonal FIS-fiff, og inn stormer den lokale lensmannen med loven i hånd og bygdas konstabel på slep. Han peker strengt på hoppkomiteens leder og sier: Arrester den mannen!

Men det er dessverre bildet du aldri får se. Før vil Yggeseth avlyse hele rennet enn å bøye av for trusler, som han kaller det. Også kalt Norges lover.

Mens resten av landet for lengst har arrestert Yggeseth for usportslig opptreden mot Anette Sagen og de andre hoppjentene, har lensmannen med det velklingende navnet Halvor Hartz funnet ut at det faktisk er en lov mot sånt. Han hevder til og med at norsk lov står over reglene til Det internasjonale skiforbundet (FIS). Det er kanskje enda hardere for idrettstoppene å svelge enn tanken på jenter i fritt svev. For hva er vitsen med å ha makt hvis det er forbudt å misbruke den?

Egentlig burde

vi bare hoppe over ham, den gamle luftas baron som sist klarerte kulen den gang der fantes piker til. Det hendte vel at han landet på den også, eller kom litt skjevt ut fra hoppkanten den gangen òg, uten at noen nektet ham å delta i neste renn. Til Yggeseths forsvar må det sies at han ivaretar en lang norsk tradisjon. Nordmenn er skeptiske til alle sportslige framskritt. Vi syntes det gikk fort nok på treski, og hvis folk absolutt ville skøyte, fikk de gå på Bislett. Og han flaksende svensken var jo til å le seg fillete av. Hva blir det neste? Jentehopp?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.