Tisse-mareritt på business class

Banktopp urinerte på eldre kvinne.

LANGFLYGNING: Tisseepisoden utspilte seg på Air Indias avgang AI102 fra New York til New Delhi. Avgangen betjenes av en Boeing 777-300ER-maskin, som på bildet. Foto: Shutterstock/Rex/NTB
LANGFLYGNING: Tisseepisoden utspilte seg på Air Indias avgang AI102 fra New York til New Delhi. Avgangen betjenes av en Boeing 777-300ER-maskin, som på bildet. Foto: Shutterstock/Rex/NTB Vis mer
Publisert

Air India er rammet av en stor skandale etter at visepresidenten i den indiske avdelingen av banken Wells Fargo tisset på en eldre kvinne på business class mellom New York og New Delhi.

- Han dro ned smekken, gjorde seg ferdig og fortsatte å blotte seg for meg, skriver kvinnen i 70-åra i et personlig klagebrev til styrelederen i det nasjonale flyselskapet.

- Bror, jeg tror jeg er i trøbbel nå, skal den svært berusede banktoppen ha sagt til en medpassasjer etter det Times of India kaller «tissefiaskoen».

Fikk gå

Skandalen består først og fremst i hvor lite mannskapet skal ha gjort for å reagere mot 34-åringen, som fikk forlate flyet og først nå er pågrepet av politiet, halvannen måned etter hendelsen, skriver britiske Independent.

VIDEOLEKKASJE: Seks journalister er arrestert i Sør-Sudan etter at en video av president Salva Kiir ble lekket. Video: Twitter/@EnesFreedom Vis mer

Nå er fire fra kabinpersonalet og en pilot satt på bakken inntil videre mens flyselskapet gjennomfører en intern gransking. Wells Fargo-lederen har fått sparken, ifølge en pressemelding fra banken.

«Vi finner disse anklagene dypt sjokkerende», skriver det multinasjonale selskapet.

Kvinnen skriver i klagebrevet at klærne, bagasjen og skoene hennes ble gjennomvåte av urin, og at hun prøvde å vaske seg på flytoalettet etter at flyvertene ga henne en pysjamas og et par tøfler.

Setet stinket imidlertid av tiss, og den eldre kvinnen hevder hun ble stående i 20 minutter ved toalettet før hun til slutt fikk sitte på et smalt flyvertsete for resten av reisen.

Massive reaksjoner

Saken har utløst et skred av sinte reaksjoner på sosiale medier, og også fagpersoner har reagert.

- Hvorfor fikk denne fulle personen boarde et fly, og hvorfor fikk han stikke av? spør Yale-forsker og forfatter Patralekha Chatterjee.

- Dersom han er «noen viktig» og du tillater slik oppførsel, må du svare overfor alle som var på flighten, sier hun.

Wells Fargo-visepresidenten ble først satt på Air Indias svarteliste i 30 dager - men selskapet ble derpå skjelt ut på sosiale medier, hvor brukere skrev at det var altfor lite.

40 dager

Flyselskapets administerende direktør Campbell Wilson skriver i en pressemelding i dag at selskapet undersøker hvorvidt ytterligere mannskapsmedlemmer enn de fire som allerede er satt på bakken, har sviktet.

«Dette omfatter alkoholservering, krisehåndtering og klagebehandling om bord», skriver han.

Den sparkede 34-åringen sitter nå i fengsel i 14 dager, etter å ha blitt arrestert fredag, etter halvannen måned på rømmen. Dette etter at det tok Air India rundt 40 dager å anmelde saken til politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer