Tisset i veikanten - nektes flylappen

Mens gutta i utdrikningslaget ventet på drosje, fant de det påtrengende å urinere i veikanten. Og ble bøtelagt av politiet. Dermed får ikke Øyvind Nordstrøm (32) ta flylappen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette skjedde i Sandefjord sentrum en mørk augustnatt i år:

Øyvind Nordstrøm (32) var på utdrikningslag. Natta røynet på da han og fire kamerater stilte seg i drosjekø.

Buskebestråling

Mer som et resultat av fysiologiske enn barbariske drifter, dro de ned buksesmekken og slapp strålen løs. Noe et nattevåkent onkel sivilpoliti sporenstreks oppdaget. Buskebestrålingen ble av lovens voktere bestraffet med 2500 kroner per person.

- For å bli ferdig med saken vedtok jeg boten på stedet, forteller Nordstrøm til Dagbladet. Først i ettertid ble han klar over Luftfartsverkets krav til plettfri vandelsattest. Selv en liten bot gjør at flygerstudenter får en karantene på to år før de får ta sin eksamen.

Permitterte seg

Nordstrøm har satset en halv million kroner på å bli yrkesflyger. Familiefaren permitterte seg fra sikker jobb i Tromsø, og flyttet sørover til Torp hvor flyskolen holder til.

- Jeg har satset alt, og vel så det, på å bli flyger. Nå tvinger systemet meg til å flytte til utlandet - antakeligvis USA - for å ta sertifikat. Der må jeg så jobbe i to år før jeg kan søke om å få sertifikatet konvertert til Norge. Greit at at man skal følge lovverket. Men at jeg er uheldig og blir tatt for å urinere i en busk, har vel ikke noe med flyferdighet å gjøre? Jeg savner fornuftig skjønn, sier Øyvind Nordstrøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer