Tisset i veikanten - nektes flylappen

Mens gutta i utdrikningslaget ventet på drosje, fant de det påtrengende å urinere i veikanten. Og ble bøtelagt av politiet. Dermed får ikke Øyvind Nordstrøm (32) ta flylappen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette skjedde i Sandefjord sentrum en mørk augustnatt i år:

Øyvind Nordstrøm (32) var på utdrikningslag. Natta røynet på da han og fire kamerater stilte seg i drosjekø.

Buskebestråling

Mer som et resultat av fysiologiske enn barbariske drifter, dro de ned buksesmekken og slapp strålen løs. Noe et nattevåkent onkel sivilpoliti sporenstreks oppdaget. Buskebestrålingen ble av lovens voktere bestraffet med 2500 kroner per person.

- For å bli ferdig med saken vedtok jeg boten på stedet, forteller Nordstrøm til Dagbladet.
Først i ettertid ble han klar over Luftfartsverkets krav til plettfri vandelsattest. Selv en liten bot gjør at flygerstudenter får en karantene på to år før de får ta sin eksamen.

Permitterte seg

Nordstrøm har satset en halv million kroner på å bli yrkesflyger. Familiefaren permitterte seg fra sikker jobb i Tromsø, og flyttet sørover til Torp hvor flyskolen holder til.

- Jeg har satset alt, og vel så det, på å bli flyger. Nå tvinger systemet meg til å flytte til utlandet - antakeligvis USA - for å ta sertifikat. Der må jeg så jobbe i to år før jeg kan søke om å få sertifikatet konvertert til Norge. Greit at at man skal følge lovverket. Men at jeg er uheldig og blir tatt for å urinere i en busk, har vel ikke noe med flyferdighet å gjøre? Jeg savner fornuftig skjønn, sier Øyvind Nordstrøm.