Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tisset mot politiet fra toppen av mast

Sterkt beruset klatret den 47-årige nordmannen opp i masta på barbåten i Klaipeda i Litauen, og nektet å komme ned da politiet krevde det. Så urinerte han fra toppen av masta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25 meter opp - i toppen av masta - satt han, og full var han. Først etter flere timer lot han seg lokke ned, og da med løfte om mer øl.

Hundrevis av mennesker strømmet til det gamle seilskipet, der nordmannen holdt show. Fra toppen erklærte han også sin kjærlighet til en litauisk kvinne, truet med å hoppe, og ba om mer øl.

-  Han er nesten blitt en kjendis her. Han har vært i avisa, på tv og i radio. Han er en hyggelig fyr, sier Eja, som jobber på båten «Meridianas», en bar på en båt i havna i Klaipeda i Litauen, der hendelsen fant sted.

Løp unna

Nordmannen, iført MC-utstyr, snakket polsk, og uttalte at han var kaptein på en norsk båt.

-  Han kom til baren her midt på dagen og ba om en øl. Han fikk ølen, gikk utenfor, så klatret han plutselig på repene og kom seg 25 meter opp i masta. Der satte han seg og drakk ølen sin, forteller Eja.

-  Det kom masse politi, brannvesen og mange fotografer, og alle ba ham om å komme ned, men han nektet. Så gjorde han det folk vanligvis gjør på toalettet fra toppen av masta.

Politi og brannfolk så hva som var i ferd med å skje, og de løp unna så fort de kunne, så han traff ingen.

-  Han fortsatte å drikke resten av ølen sin, mens alle ba ham om å komme ned. Etter fire timer gikk noen og hentet en ny øl, og sa at han skulle få den hvis han kom ned. Da klatret han straks ned, og ble tatt av politiet, forteller den baransatte.

Nordmannen var i særdeles godt humør, selv da han ble geleidet inn i politibilen.

-  Jeg kommer tilbake i november, og da skal jeg lage en skikkelig fest, sa nordmannen.

Ifølge lokalavisa Vakaru Ekspresas hadde han en promille på 2,15.

Kom tilbake

Dagen etter kom den 47-årige nordmannen tilbake til baren.

-  Jeg ble overrasket og spurte om han hadde tenkt å klatre opp igjen, men det hadde han ikke. Han spurte om å få en øl, men jeg sa det var nok kanskje ikke så smart etter det som hadde skjedd, så han tok en kopp te i stedet. Han fortalte at han hadde blitt for full etter å ha drukket seks øl og tre vodka, og at han bare ville sjekke om repene var sterke nok til å bære ham, sier Eja.

-  Han sa også at han hadde gjort noe liknende i 2001, men at han ikke ble arrestert da, sier hun.

En skandale

En av fotografene som var på stedet, Soulius Stonys fra Ekspresas, forteller at mannen titulerte seg som kaptein for en mindre båt, og hadde en flott Harley-Davidson motorsykkel.

-  Det ene øyeblikket satt han og drakk øl, det neste var han oppe i toppen av masta. Det var en liten skandale, sier Stonys til Dagbladet.

Den norske ambassaden i Vilnius var kjent med saken fra media, men hadde ikke fått noen henvendelser. Nordmannen må i retten i morgen, og det vanker trolig en bot for mannen i masta. På 750 kroner.

TOPPFULL: Nordmannen (47) så ikke ut til å ta det tungt at politiet sto nedenunder og ville ha ham ned fra den 25 meter høye masta. I stedet koste han seg med øl og urinerte ned på dekk.
KOMMER TILBAKE: Da politiet førte ham bort, erklærte nordmannen at han skulle komme tilbake og lage en skikkelig fest.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media