Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tisset seg ut av fengselet

Femten fanger i Kigo-fengselet i Uganda hadde planlagt flukten lenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke sikkert at det hadde fungert på Ullersmo, men det er åpenbart litt andre forhold i Kigo-fengselet en drøy mil fra hovedstaden Kampala i Uganda. Torsdag klarte nemlig femten innsatte å rømme, godt hjulpet av egne kroppsvæsker. Teorien er at fangene skal ha tisset på samme vegg over lengre tid, til slutt var veggen i såpass forfatning at det var mulig å komme seg ut.

- Fengselet er svært gammelt. Veggene er svært svake og cellene små. Disse mennene må ha brukt urin og vann til å svekke området de rømte gjennom. De må ha koordinert rømmingen - de må ha planlagt det svært lenge, sier Mary Kaddy talskvinne for fengselsstyret i landet til Worldonline.

Ifølge politiet skal rømlingene ha brukt lyspæreholdere og metallstenger for å grave seg vei til friheten, en frihet som ble feiret med 15 ran, hevder politiet. De 15, som blant annet satt inne for tyveri, ran og drap, er fortsatt på frifot.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media