Tissetrengte turister skaper frustrasjon i nord

Hotelleiere er kritisk til busslass med turister som renner ned toalettene. - Noen ganger bruker vi å si at vi føler oss som et offentlig toalett, sier hotelleier.

- STORT PROBLEM: Det er særlig på sommerhalvåret at tissende turister er et stort problem, sier Håvard Lydersen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
- STORT PROBLEM: Det er særlig på sommerhalvåret at tissende turister er et stort problem, sier Håvard Lydersen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du typen som føler at du også burde kjøpe en kaffekopp hvis du låner toalettet på et utested eller kafé?

Ikke alle har slike betenkeligheter.

Onsdag melder Nordlys om hotelleiere i Troms som nå er lei av turister som kommer innom utelukkende for å bruke toalettet.

- Det er særlig i sommerhalvåret det er et stort problem, sier Håvard Lydersen, daglig leder ved Vollan Gjestestue, til avisa, som forteller om busser med så mange som 50 passasjerer som kommer inn på gjestestua for å gjøre fra seg ukentlig.

- Det kan være mer enn det også. Det varierer selvsagt fra dag til dag, men noen ganger kan det være flere busser. De fleste gjør heldigvis også andre ting når de er her, men det skjer altså titt og ofte at folk stimer rett inn uten å spørre om tillatelse, og på toalettet, utdyper Lydersen til Dagbladet.

- Noen ganger bruker vi å si at vi føler oss som et offentlig toalett her.

Vollan Gjestestue ligger sju mil sør for Tromsø, ved E6, like ved det som ifølge Lydersen er Nord-Norges største trafikknutepunkt.

Vil ha spleiselag

Lydersen er ikke den eneste som er frustrert over tissetrengte turister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer