- Titalls krigere drept da USA slo til mot IS' viktigste by

Bombet Raqqa i natt.

MARSJERER: IS-krigere marsjerer i Raqqa tidligere i år. Byen er svært viktig for IS, og var det fremste målet for USAs bombeangrep i natt. Foto: AP / NTB scanpix
MARSJERER: IS-krigere marsjerer i Raqqa tidligere i år. Byen er svært viktig for IS, og var det fremste målet for USAs bombeangrep i natt. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I natt bombet USA IS i Syria for første gang. Støttet av Qatar, Bahrain, Jordan, De forente arabiske emirater og Saudi-Arabia begynte bombeangrepene ved 0230-tida i natt norsk tid.

Ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights er et titalls IS-krigere såret eller drept i angrepene.

Viktige mål Angrepene var rettet både mot områder i grenseområdene mellom Syria og Irak, og IS' hovedsete Raqqa i Syria. Flere eksperter har tidligere antydet at om USA kan få kontroll over Raqqa vil det ha stor effekt på IS' slagkraft. IS sørger for driften av skoler, domstoler, lokalt byråkrati og forbrukerrådet i byen Raqqa, ifølge Reuters, og det er tidligere spekulert i om IS' leder Abu Bakr al-Baghdadi oppholder seg i byen.

Tidligere er det observert ubemannede overvåkningsfly over Raqqa - og i natt slo bombeflyene til.

BBCs Ian Pannell tvitret tirsdag morgen at en rekke strategisk viktige mål i Raqqa ble rammer:

Blant de rammede målene var flere militæranlegg, guvernørbygningen i byen, en flyplass og et sykehus, ifølge BBC-journalisten. Andre medier siterer anonyme kilder i Obama-administrasjonen på at angrepene skulle være svært omfattende, og pågå over tid, for å virkelig ramme IS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer