Titalls millioner i tap etter brann

Ole Ringdal Slakteri i Hellesylt i Stranda kommune brant i kveld. Brannen kan ha påført bedriften flere titalls millioner kroner i tap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdier for flere titalls millioner kroner kan ha gått tapt i brannen ved slakterifirmaet Ole Ringdal AS i Hellesylt i Møre og Romsdal tirsdag kveld.

Alle de 70 dyrene ble reddet ut av det brennende slakteriet og nødslaktet ved et annet slakteri i området. Brannvesenet fikk ved 21.30-tiden brannen under kontroll.

- Brannmannskapene driver fortsatt etterslokking på stedet, og store deler av slakteriet har røyk- og vannskader både i produksjonslokalene og varelageret, sier lensmannsbetjent Evelyn Pedersen i Stranda og Norddal lensmannsdistrikt til NTB.

Ifølge assisterende daglig leder i bedriften, Ole Arnstein Ringdal, kan brannen ha ført til skader for flere tiltalls millioner.

- Det er for tidlig å si hvor store tap brannen innebærer, men det er store summer. Bare i varelageret er det verdier for 10-20 millioner kroner. I tillegg kommer bygningsskader og driftsstans, sier Ringdal til NTB.

Slakteriet er en hjørnesteinsbedrift i bygda, og sysselsetter mellom 60 og 80 personer. Bygningsmassene er på om lag 6.000 kvadratmeter.

Brannen skal ha startet i en transformator i en del av slakteriet.

Politiet ble varslet om brannen ved 19.30-tiden. Både lensmann og brannvesen måtte rykke ut fra Stranda, en halv times kjøring fra Hellesylt, da de ble varslet om brannen.

Det er ikke meldt om personskader i brannen.

(NTB)