Titalls savnet etter bussulykke

Marinedykkere jobber i kveld med å få opp to busser fra Sabaki-elva i Kenya. Bussene kjørte gjennom et gjerde og forsvant 60 meter ned i elva. 14 er funnet døde, 28 er skadet og flere titalls savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mangelen på redningsutstyr er prekær, og politiet opplyser til nyhetsbyrået AP i kveld at de frykter at flere titalls personer kan være inne i bussene. De har ikke oversikt over hvor mange som var i bussene da de forsvant i elva.

Tilstanden skal være kritisk for flere av de skadde, blant dem sjåføren og assistenten på en av bussene.

En av assistentene på bussene har forklart fra sykesenga at de måtte sakne farten fordi det stod en Land Rover på den 200 meter lange brua. Bussen kjørte inn bak Land Roveren fordi det kom en lastebil i motgående kjørefelt. Bussen som kom bak kjørte rett inn i den første bussen og dyttet den tvers over brua og begge bussene forsvant gjennom beskyttelsesgjerdet og ned i elva.

- Det skjedde veldig fort og vi klatret opp på siden av bussen og ventet der i fem minutter før vi ble reddet, sier den 22 år gamle bussassistenten Hashim Shariff til nyhetsbyrået AP.

Han opplyser at de to personene som var ved Land Roveren stakk av, men at folk som arbeidet på jordene rundt stupte i elva for å redde så mange som mulig.

Ulykken skjedde 10 mil nord for Mombasa, dit bussen var på vei fra Garissa, nordøst i Kenya.

Elva var flomstor og langt større enn normalt. Alle de overlevende skal ha vært med i bussen som ble påkjørt bakfra. De skal ha kommet seg ut av et knust vindu før bussen sank.

I fjor døde minst 150 mennesker i bussulykker i Kenya.

TITALLS SAVNET: Bussene forsvant i elva lørdag kveld, men fremdeles har ikke redningsmannskapene oversikt over hvor mange som var i bussene. Her forsøker de å feste en stålvaier til en av bussene for å kunne trekke den på land.