- «Titanic» ble delt i to som en banan

James Cameron bruker frukt og «Avatar»-grafikk for å forklare hvorfor skipet ble delt i to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I årene etter at «Titanic» sank på jomfruturen over Atlanterhavet i 1912 antok man at skipet hadde gått ned i en del.

Da det ble funnet i 1985, som ledd i en amerikansk dekkoperasjon, ble det imidlertid klart at skipet hadde delt seg i to den skjebnesvangre natta for 100 år siden.

Filmskaperen og utforskeren James Cameron har brukt mye tid og krefter på å granske «Titanic»-ulykken. I videoen over kan du se hvordan han forklarer det at Titanic ble delt i to, noe han gjør ved å bruke en banan.

Klippet er fra dokumentaren «Titanic: The Final Word With James Cameron» som sendes på National Geographic Channel 15. april. Kanalen vier mye av sendeflaten til «Titanic» helga 14-15 april, for å markere at det er 100 år siden skipet gikk ned.

- Brekker akkurat som skipet - En banan er en fantastisk måte å vise hvordan «Titanic» brakk, sier Cameron og deler en banan i to.

- Dette blir så kult, for den kommer til å brekke akkurat som skipet, sier han.

Når bananen brekkes i to blir skallet på siden det brekkes mot, revet opp på samme måte som «Titanic» underdel ble det for 100 år siden, hevder Cameron.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer