Titanic-meny solgt for en million kroner

Menyen fra den siste middagen som ble servert.

 DEN SISTE MIDDAGEN:  Menyen fra den siste middagen som ble servert om bord Titanic er solgt for en million kroner på en auksjon i Dallas. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DEN SISTE MIDDAGEN: Menyen fra den siste middagen som ble servert om bord Titanic er solgt for en million kroner på en auksjon i Dallas. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En meny fra den siste middagen som ble servert på Titanic før skipet sank er solgt for 118.750 dollar - rundt 1 million kroner - på en auksjon i Dallas i USA.

På samme auksjon gikk også bilskiltet fra limousinen som kjørte president John F. Kennedy gjennom Dallas da han ble skutt og drept i 1963 under hammeren. Dette ble solgt for 100.000 dollar, cirka 866.000 kroner.

Menyen fra Titanic er den eneste kjente av sitt slag, og den viser at gjestene på første klasse ble servert østers, filet mignon, stekt and og andre delikatesser.

Fem forretningsmenn har skrevet navnet sitt på menyen, etter at de delte middagsbord kvelden før skipet sank. Fire av de fem mennene overlevde katastrofen, ifølge auksjonshuset Heritage Auctions.

Titanic traff et isfjell og sank i Atlanteren 15. april 1912 under sin jomfruferd. Rundt 1.500 personer mistet livet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram