Titusener av kosovoalbanere stanset av KFOR

KFOR-soldater brukte tåregass for å stanse titusener av kosovoalbanere som forsøkte å storme over brua mellom den serbiske og den albanske delen av byen Mitrovica mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kamper brøt ut mellom albanerne og soldatene da minst 75.000 albanere protestere mot delingen av Mitrovica i dag. Franske soldater skjøt tåregass for å spre mengden.

Flere av demonstrantene måtte holdes fast for å hindre at de gikk over brua for å ta et par tusen serbere som sto på den andre siden. Først da mørket falt på, senket roen seg igjen.

Protestmarsj

Over 30.000 kosovoalbanere marsjerte fra provinshovedstaden Pristina inn i den delte byen for å kreve at byen samles, slik at kosovoalbanerne kan vende tilbake til sine hjem i den nordlige delen.

KFOR greide ikke å holde tilbake de store folkemengdene fra å komme inn i Mitrovica. Mange sinte unge menn ledet an for å omgå soldatenes sperringer.

Serbere reiser

En dansk major opplyste mandag kveld at serbere i store mengder hadde begynt å forlate byen på vei nordover mot Serbia utover ettermiddagen.

NTB

Kosovoalbanere marsjerer mot Mitrovica
Kosovoalbanere marsjerer mot Mitrovica Vis mer