Titusener av krabber og sjøstjerner funnet døde på land i England

Lokale fiskere beskriver situasjonen som en krigssone etter at titusener av døde sjøskapninger har blitt skylt livløse i land.

KRIGSSONE: Fisker, krabber, hummer og sjøstjerner er skylt døde i land etter den siste tidens lave sjøtemperaturer i England. Miljøorganisasjoner samarbeider nå med lokale fiskere for å rydde området. FOTO: NTB Scanpix/Yorkshire Wildlife Trust/REX/Shutterstock
KRIGSSONE: Fisker, krabber, hummer og sjøstjerner er skylt døde i land etter den siste tidens lave sjøtemperaturer i England. Miljøorganisasjoner samarbeider nå med lokale fiskere for å rydde området. FOTO: NTB Scanpix/Yorkshire Wildlife Trust/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Temperaturene de siste ukene har gjort det vanskelig også for de som lever under vann. Mandag skyltes titusener av døde sjøskapninger i land i Holderness i Øst-England.

- Sjøtemperaturene sank med tre grader forrige uke, og dette gjorde at dyrene reduserte sitt aktivitetsnivå, sier Bex Lynam fra Yorkshire Wildlife Trust i en pressemelding.

- Dette gjør dyrene sårbare til voldsomt vær, og de ble revet løs av de sterke bølgene og skylt i land.

De fleste dyrene som ble funnet er krabber, hummer og sjøstjerner, men også noe fisk ble funnet.

- Større dyr som delfiner er mer mobile og klarer å redde seg selv ved å svømme til et annet sted når slike ting skjer, sier Lynam.

Alle dyrene som ble skylt i land var døde, bortsett fra noen av hummerne. Yorkshire Wildlife Trust arbeidet sammen med lokale fiskere for å redde den overlevende hummeren ved å samle dem i bøtter. Planen er å slippe dem tilbake i sjøen når været blir bedre.

- Det er verdt å redde dem slik at de kan bli satt tilbake i havet og fortsette å leve.

- Det vil skje igjen

I tillegg til i Yorkshire, meldes det også om lignende tilfeller i Hunstanton. Politisjefen der, Gary Hibberd, sier til The Guardian at han har sett krabber, hummer, sjøstjerner og kreps skylt opp i land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer