Titusener av tekniske problemer: Den nye flyplassen i Berlin er en ydmykelse for tyskerne

- Klarer ikke engang å skru av lysene, skriver nyhetsbyrå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flyplassen Willy Brandt International Airport, som bygges utenfor Berlin, er i ferd med å bli en nasjonal flause for tyskerne, skriver den britiske tabloiden Daily Mail.

Årsaken er at feil på feil har dukket opp under byggeprosessen av den nye flyplassen, som egentlig skulle vært ferdig i 2011. To år seinere fortsetter forsinkelsene; nylig ble det kjent at flyplassen ikke blir klar til oktober 2013 som var den nye tidsfristen.

Nå, etter fire utsettelser, tør ikke talspersoner for prosjektet lenger å anslå en sluttdato.

Endeløs liste med feil Nyhetsbyrået AP skriver at prosjektet har utviklet seg til en nasjonal vits og en ydmykelse for et folk som har tradisjon for punktlighet og effektivitet. Og underveis har tyske medier påpekt «titusener av tekniske problemer».

Ett av dem skal utrolig nok være at ingen finner ut av hvordan lysene på anlegget kan skrus av.

Dermed lyser tusenvis av lyspærer opp både terminalen og den tomme parkeringsplassen døgnet rundt, noe som naturlig nok kaster bort store mengder energi og koster mye penger. Årsaken synes å være et i overkant sofistikert datasystem som er vanskelig å drive, ifølge AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer