Titusener demonstrerte mot Danmark og Norge

Store demonstrasjoner etter fredagsbønnen. Flaggbrenning og rop på Bin Laden i palestinske områder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter fredagsbønnen i dag, har muslimer over hele verden demonstrert mot publiseringen av Muhammed-karikaturer i europeiske medier. Bangladesh, England, Sudan og Pakistan var bare noen av landenene det ble protestert i.

Over 10.000 palestinere demonstrerte mot karikaturene av profeten Muhammed i byen Gaza, det har også vært store demonstrasjoner i byer på Vestbredden.

- Alle som krenker vår profet må drepes, sa den 37 år gamle skredderen Ismail Hassan til nyhetsbyrået AP.

\'Bin Laden, vår kjære, Danmark må sprenges\' ropte andre demonstranter.

Fordømt av imamer

I en rekke palestinske moskeer fordømte muslimske lærde karikaturene under den viktige fredagsbønnen. En imam i Omarimoskeen i Gaza by sa at personene bak tegningene burde halshugges.

- Hvis de vil ha en krig mellom religionene, så er vi klare, sa imam Hassan Sharaf i Nablus under sin tale.

I Gaza marsjerte rundt 10 000 demonstranter mot den palestinske parlamentsbygningen, også skolebanr var med i demonstrasjonen.

BRENNER FLAGG: Store demontstrasjoner mot Muhammed-tegningene etter dagens bønnemøter. Her fra tempelhøyden i Jerusalem. Foto: AFP/Scanpix
BRENNER FLAGG: Store demontstrasjoner mot Muhammed-tegningene etter dagens bønnemøter. Her fra tempelhøyden i Jerusalem. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

\'Ned, ned med Danmark\' og \'Vi skal hevne deg med våre sjeler og vårt blod vår kjære profet\', ropte flere av dem. I natt ble det kastet en bombe mot et fransk kultursenter i byen. Ingen ble skadet av bomben.

I Nablus på Vestbredden ble minst ti danske flagg brent, i Jenin demonstrerte rundt 1500 personer, og det ble satt fyr på danske matvarer.

Stengte moske

Israelske myndigheter stengte den viktige al-Aqsa-moskeen i Jerusalem for alle palestinere under 45 år, i frykt for voldelige utbrudd. Moskeen er det tredje helligste stedet i islam.

I Irak var det store demontrasjoner både i Basra og Bagdad. Nærmere 5000 personer deltok i demonstrasjonen i Basra, og danske flagg og matvarer ble brent. I Pakistans hovedstad Islamabad deltok rundt 800 mennesker i en demonstrasjon. Det ble ropt slagord mot Frankrike og Danmark. Det var også demontrasjoner i Karachi . I Dhaka, hovedstaden i Bangladesh, ropte demonstrantene \'Lenge leve islam\'

<B>KVINNE-PROTEST: Palistinske kvinner demonstrerte mot muhammed-tegningene i det palistinske parlamentet på Gaza.
BAGDAD: Danske flagg og matvarer ble brent.
<B>VIL HA HEVN: I Isa by i Bahrain, har en demonstrant skrevet \'for en skam hvis vi ikke krever hevn\', på en plakat.
SINTE:</B> Palistinske islamister brant flagg under en demonstrasjon i byen Lahore.