DEMONSTRASJON: Titusener av mennesker samlet til demonstrasjon mot statsminister Benjamin Netanyahu i Tel Aviv lørdag, ti dager før valg til nasjonalforsamlingen.REUTERS/Amir Cohen
DEMONSTRASJON: Titusener av mennesker samlet til demonstrasjon mot statsminister Benjamin Netanyahu i Tel Aviv lørdag, ti dager før valg til nasjonalforsamlingen.REUTERS/Amir CohenVis mer

Titusener demonstrerte mot Netanyahu i Israel

Misnøye med statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusener av mennesker samlet til demonstrasjon mot statsminister Benjamin Netanyahu i Tel Aviv lørdag, ti dager før valg til nasjonalforsamlingen.

Arrangør av demonstrasjonen var grasrotorganisasjonen En million hender, som jobber for en fredsavtale mellom Israel og palestinerne og en palestinsk stat.

Ifølge politiet var 25.000 mennesker samlet på Yitzhak Rabin-plassen i Tel Aviv. Arrangørene mener dobbelt så mange deltok.

En av medarrangørene, Dror Ben Ami, sa at Netanyahus regjering har mislykkes på det sosiale og økonomiske området, og ikke har bedret sikkerheten for Israel.

- Tvert imot, landet har brutt sammen, sa han.

Også en tidligere sjef for etterretningen Mossad, Meir Dagan, deltok i demonstrasjonen og holdt en kraftfull tale mot Netanyahu.

- Israel har fiender, men jeg er ikke redd for dem. Det som skremmer meg, er den nåværende ledelsen av landet, sa han.

Demonstrasjonen var en av de største mot Netanyahu foran valget og viser at misnøyen med regjeringen er stigende.

Netanyahus Likud ligger nesten likt med opposisjonen i Sionistunionen på meningsmålingene

(NTB)