Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Titusener i begravelsen til religiøs leder i Libanon

Hizbollah-leder Mohammad Hussein Fadlallah begravet.

BEGRAVELSE: Storayatolla Mohammad Hussein Fadlallah gravlegges i Beirut tirsdag. Bildet viser tilhengere av den sjiamuslimske lederen tidligere denne uken. Foto: AFP/JOSEPH EID/Scanpix
BEGRAVELSE: Storayatolla Mohammad Hussein Fadlallah gravlegges i Beirut tirsdag. Bildet viser tilhengere av den sjiamuslimske lederen tidligere denne uken. Foto: AFP/JOSEPH EID/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Titusener av mennesker samlet seg i Libanons hovedstad Beirut for å delta i begravelsen til den religiøse lederen Mohammad Hussein Fadlallah tirsdag.

Folk sang og viftet med svarte flagg mens de fulgte begravelsesprosesjonen fra Fadlallahs hjem til en moské i byen.

- Han var vår far, vår bror og vår venn, sa en 65 år gammel kvinne som var møtt opp for å hedre den sjiamuslimske storayatollaen.

Fadlallah var en karismatisk leder som ble regnet som åndelig veileder for Hizbollah-militsen da den ble grunnlagt på begynnelsen av 1980-tallet.

Han fordømte terrorangrepene mot USA 11. september 2001, men støttet bruken av selvmordsaksjoner i kampen mot Israel. Amerikanske myndigheter valgte å føre ham opp på en liste over ettersøkte terrorister.

Mange libanesere oppfattet imidlertid Fadlallah som en moderne og moderat leder, siden han utstedte fatwaer som forbød kjønnslemlestelse og æresdrap.

Fadlallah døde på sykehus i helgen, 75 år gammel.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!