Titusener krever at Georgias leder går av

Demonstrantene forlanger nyvalg.

VIL HA NYVALG: Demonstrantene i Georgias hovedstad Tbilisi krevde at landets president Mikhail Saakasjvili må trekke seg. Foto: REUTERS/Johannes Eisele / SCANPIX
VIL HA NYVALG: Demonstrantene i Georgias hovedstad Tbilisi krevde at landets president Mikhail Saakasjvili må trekke seg. Foto: REUTERS/Johannes Eisele / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Titusener av demonstranter samlet seg torsdag i Georgias hovedstad Tbilisi for å kreve at president Mikhail Saakasjvili går av.

Demonstrantene forlanger dessuten at det holdes nyvalg, og opposisjonsledere har varslet at protestene vil fortsette helt til de får viljen sin gjennom.

Arrangørene hevdet at minst 120.000 mennesker deltok i demonstrasjonen mot vestligorienterte Saakasjvili. Men ifølge politiet var det virkelige antallet så lavt som 25.000.

Opposisjonen mot presidenten har vokst etter krigen mot Russland i august i fjor. En rekke politikere, også noen av Saakasjvilis tidligere støttespillere, anklager ham for å ha bidratt til den militære opptrappingen som endte med at mange georgiere ble fordrevet fra de to russiskvennlige utbryterregionene Sør-Ossetia og Abkhasia.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer