Titusener sexslaver til Europa - årlig

EU antar at sexbransjen årlig bringer flere titusen barn og kvinner inn i unionen. Nå vil de kaste ut hallikene, og la horene bli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU ber nå medlemslandene gå til kamp mot sexslaveriet i Europa. Ifølge unionens egne beregninger kommer det 120 000 barn og kvinner til EU årlig som misbrukes i sexbransjen eller jobber som slaver i den svarte økonomien.

- Marerittet er over oss ... Dette er en skamplett på vår kultur, sier EUs sosialminister Anna Diamantopoulo.

Mange av kvinnene som smugles inn er tenåringer som blir tatt fra sine familier og lurt til Europa med lovnader om et bedre liv i vest. I stedet blir de sperret inne, slått, misbrukt og tvunget til å selge sin kropp og arbeidskraft for nesten ingenting.

Diamantopoulo ber nå medlemslandene gi tidsbegrensede oppholdstillatelser til prostituerte. På denne måten håper hun at de kriminelles makt over sexslavene kan minskes. Og hallikene, de skal ut:

- Vi skal ikke la det være noen gjemmesteder for menneskesmuglerne, sa EUs justisminister Antonia Vitorini. Han jobber nå med å få innført raskere prosedyrer for utvisning av menneskesmuglere.

Kvinnegrupper kritiserer forslagene som de mener ikke går langt nok. De krever at immigrant-kvinner i sexindustrien gis asyl i retur mot at de hjelper politiet å arrestere halliker og menneskesmuglere.

TIL SALGS: Prostituerte kvinner byr fram kroppen i Amsterdams horestrøk. EU-kommisjonen foreslår nå å gi immigrantkvinner i sexindustrien oppholdstillatelse for å gjøre dem mindre avhengige av hallikene.