Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Titusener uten strøm

Snøfall har tatt strømmen i sør, mens kraftig vind har mørkelagt hjem i nord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Uværet i nord har rammet innbyggerne i Brønnøysund. Omlag halvparten av innbyggerne har mistet strømmen som følge av stormen.

Nettleverandøren jobber nå på spreng for å få strømmen tilbake til befolkningen.

Snøen skaper problemer
I Agderfylkene har rundt 20 000 mennesker blitt rammet av strømbrudd på grunn av kraftig snøfall de siste dagene.

- Tung våt snø ligger på kraftlinjene og trær. Disse knekker sammen under belastningen og da går strømmen, sier kommunikasjonsdirektør Dag-Runar Pedersen i Agder Energi til Dagbladet.no.

Strømmen har gått flere steder. Områdene som er rammet er Mandal, Lyngdal og Marnadal og Setesdal i Vest-Agder. Tvedestrand og Risør i Øst-Agder har også mistet strømmen.

- Rundt 6000 hustander har mistet strømmen. Det betyr at rundt 20 000 mennesker er berørt, sier Pedersen.

Uværet i nord
E6 i Mo i Rana er stengt ved Tverråneset og ved Mo Industipark. Årsaken er uværet som er døpt Narve av meteorologene. Også E6 over Saltfjellet er stengt. Statens vegvesen melder om en rekke stengte veistrekninger eller kolonnekjøring.


Siste nytt om veitrafikken kan du lese om på Dagbladet.nos veisider.

I Mo i Rana har kommunen bestemt at skolene skal holdes stengt i dag.

Ting fly i lufta
Politiet ber folk holde seg innendørs fordi det er fare for å bli truffet av flygende gjenstander som takplater og søppelbøtter.

FLYGENDE GJENSTANDER:Politiet ber folk holde seg innendørs grunnet fare for flygende takplater og søppelbøtter. Dette bildet er tatt av et hus i Hammerfest.
FLYGENDE GJENSTANDER:Politiet ber folk holde seg innendørs grunnet fare for flygende takplater og søppelbøtter. Dette bildet er tatt av et hus i Hammerfest. Vis mer

Flere steder har den kraftige vinden revet takplater av garasjer, hus og industribygg. Et sted mistet et fjøs store deler av taket.

- Vi har så langt ikke fått melding om noen personskader, sier operasjonsleder Bente Bygdås ved Helgeland politidistrikt til Dagbladet.no.

Mannskap fra brannvesen, politi og sivilforsvaret jobber med å sikre områder.

Fortsatt mye vind
Meteorologisk institutt melder om at det nå er full storm på Helgeland, men det er de kraftige vindkastene som river av takplater.

I Finnmark er det liten storm, og enkelte steder full storm. Det er ventet litt kraftigere uvær utover formiddagen og tidlig ettermiddag, mens det trolig roer seg litt utover kvelden.

STENGT: E6 over Saltfjellet er stengt på grunn av uværet. Også E6 over Dovrefjell er stengt, samt en rekke andre veistrekninger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!