Titusenvis av haier stimer rett utenfor Florida-strendene

Turistmagnetens verste mareritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Floridas sørøstkyst er kjent som et ferieparadis for mange. Har du planer om å besøke «The Sunshine State», vil du kanskje være litt ekstra på vakt før du tar et bad.

For nå flykter nemlig også haiene fra kulda.

Tusenvis av haier «Det er tusenvis av haier et steinkast unna vår strandlinje», skriver biologer ved Florida atlantic University på Facebook. Biologene har fanget blacktip-haiene på film i området nær Palm Beach.

MERKES: Haiene merkes med akustisk sender. Foto: FAU Shark Migration
MERKES: Haiene merkes med akustisk sender. Foto: FAU Shark Migration Vis mer

Blacktip-haien er vanlig i Florida, og dette er tiden på året de flytter på seg til varmere farvann.

Tusenvis av blacktip-haier svermer på dette tidspunktet rundt i havet i området rundt Palm Beach.

Merkes Forskerne har merket flere av haiene med sendere for å kartlegge forflytningsmønster deres. Det skriver FAU Shark Migration selv på sin Facebook-side.

Blacktip-haien liker seg i varmere vann, og er en vanlig art rundt kysten fra South Carolina til Texas. Nå ønsker biologene å forske på haienes habitat og hvorfor de foretrekker området rundt Palm Beach i forhold til andre områder.

Sporingen av denne sesongens hai startet i midten av januar da de første haiene ble oppdaget rundt Miami Beach. Siden har biologer ved Florida Atlantic University overvåket haienes rute langs kysten.

Rekordmange angrep Flertallet av haiangrep som oppstår i Florida er tilskrevet denne arten, men ifølge National Oceanic and Atmospheric Administration har blacktip-haien aldri forårsaket et dødelig angrep, skriver CNN på sine nettsider.

I 2015 ble det registrert rekordmange uprovoserte angrep av hai på mennesker. Det er «Det internasjonale arkivet for haiangrep», en global database over haiangrep ved Universitetet i Florida, som har hentet inn tallene.