Titusenvis demonstrerte før folkeavstemning i Hellas

To dager før grekerne går til urnene.

MØTTE TILHENGERNE: Statsminister Alexis Tsipras møtte titusenvis av støttespillere på Syntagmaplassen i kveld. Statsministeren anbefaler velgerne å si nei i folkeavstemningen om låneavtalen med EU. Foto: Yannis Behrakis / Reuters / NTB Scanpix
MØTTE TILHENGERNE: Statsminister Alexis Tsipras møtte titusenvis av støttespillere på Syntagmaplassen i kveld. Statsministeren anbefaler velgerne å si nei i folkeavstemningen om låneavtalen med EU. Foto: Yannis Behrakis / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Titusenvis av demonstranter fra både ja- og nei-siden demonstrerte i Hellas' hovedstad Aten fredag kveld, to dager før grekerne skal stemme over en låneavtale med EU.

Rundt 20 000 demonstranter til støtte for ja-siden og 25 000 nei-tilhengere var ute i gatene i den greske hovedstaden fredag kveld, ifølge gresk politi.

Nei-siden samlet seg på Syntagmaplassen foran den greske nasjonalforsamlingen, mens ja-siden, som den konservative opposisjonen i landet representerer, demonstrerte på gamle Olympiastadion.

Tsipras talte Statsminister Alexis Tsipras, som har oppfordret grekerne til å vende tommelen ned for en låneavtale med EU i folkeavstemningen søndag, ble møtt av jubel da han ankom Syntagmaplassen fredag kveld.

På offensivt vis gjentok han nok en gang oppfordringen om å stemme nei, og sa det handler om la grekerne leve i verdighet i Europa.

Tsipras sa også at uansett hva utfallet blir i folkeavstemningen, så er det en seier for demokratiet.

- Grekerne er fast bestemt på å ta saken i egne hender. Si et stolt «nei» til ultimatumene og dem som terroriserer dere, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer